Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért nem tudják egyesek...

Miért nem tudják egyesek felfogni hogy nem nálunk van túlnépesedés hanem máshol?

Figyelt kérdés

Gyakran látni kommentekben hogy xy azért nem szül mert ígyis túl sokan vagyunk

De láttam olyat hogyha másba nem akkor abba kötöttek bele hogy egy tudósnak 7 gyereke van és az az igazi környezet szennyezés ilyen túlnépesedés mellett

Stb stb

Akik ezeket mondják azok tudják hogy afrika, india, kína a problémás?

Vagy nem tudják hogy elöregedő korfánk van ami majd nekik lesz rossz a jövőben?

2022. dec. 20. 12:13
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Reméltem hogy miután felhoztam földrészt és országot példának sikerül azonosítani Magyarországot vagy legalább Európát mert ,,nálunk" alatt ezt értettem

2022. dec. 21. 19:53
 12/14 anonim ***** válasza:
55%

ma 19:53

A kérdést "egyesekről" tetted fel. Azt nem tetted hozzá, hogy a saját csak képzeteidet akarod visszahalgatni.

2022. dec. 21. 19:59
 13/14 Alex Fly ***** válasza:
57%

@11: Európa -és benne Magyarország- a Földön van. A túlnépesedés pedig nem lokális probléma, hanem globális. Nincs értelme országokról beszélni -ilyen alapon hivatkozhatnál mondjuk az Antarktiszra is, ami gyakorlatilag néptelen...

De a lényeg: a Föld népessége meghaladta a 8 milliárd főt. És ez nem lesz kevesebb, akármelyik országból nézed.

2022. dec. 21. 22:19
 14/14 anonim válasza:

#5 #6 akkor leszek én az az ember, aki megdönti az “100%-osan biztos vagyok abban, hogy egyetlen olyan ember sincs, aki azért nem szül, mert túlnépesedés van”. Hosszas listám van arról, hogy miért nem szeretnék gyereket és a legtöbb problémának a túlnépesedés valahol az alapja.

Látom, hogy sokan - gyerekmentesek se - szeretik, ha valaki megindokolja, hogy miért nem szeretne gyereket. Pedig vannak olyanok, mint én is, akiknél nem elég csak simán a nem akarnak, rühellik a kölyköket érv. Nálam ez egy folyamatos, “hosszas dilemmák árán lebeszéli magát róla” dolog. Ezért is van hosszú listám, emlékeztetem magam nap, mint nap.

De rossz irányból nézte #6-os, nem azt nézem, hogy “ezzel tesz jót a bolygónak”. Én úgy fogalmazom meg, hogy annyira szeretem a meg nem született gyerekeimet is, hogy nem fogom egy ilyen világba beleszülni őket. A bolygót nem kell megmenteni, az emberiség jövője kérdéses és én nem szeretném s gyerekeimet ennek kitenni.

Az alap kérdésre válaszolva, egy bolygón élünk, én a nagy egészet nézem. Rengeteg dolog van, ami valahol elkezdődik, de sok másik országra is kihat.

Csak néhány példa. Covidot is alig bírta kezelni a világ, bármikor kialakulhat ennél sokkal súlyosabb, halálosabb új kórokozó. Emellett az antibiotikum rezisztencia is egyre nagyobb gond. Migráció a túlnépesedés, erőforrás, háború miatt. Klímaváltozás hatása, természeti katasztrófák….

Igazából az a baj szerintem, hogy a mennyiséget nézzük nem a minőséget. Csak Magyarországot nézve, rengeteg kihasználatlan erő van az emberekben, sok az út szélén hagyott állampolgár. A már meglévő embereket próbáljuk már meg felhozni először egy megfelelő szintre, majd utána akarjunk még többet.

2023. jún. 20. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!