Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért nem tudják egyesek...

Miért nem tudják egyesek felfogni hogy nem nálunk van túlnépesedés hanem máshol?

Figyelt kérdés

Gyakran látni kommentekben hogy xy azért nem szül mert ígyis túl sokan vagyunk

De láttam olyat hogyha másba nem akkor abba kötöttek bele hogy egy tudósnak 7 gyereke van és az az igazi környezet szennyezés ilyen túlnépesedés mellett

Stb stb

Akik ezeket mondják azok tudják hogy afrika, india, kína a problémás?

Vagy nem tudják hogy elöregedő korfánk van ami majd nekik lesz rossz a jövőben?

2022. dec. 20. 12:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
23%
Az "egyesek" azért nem tudják felfogni, mert zombimódra befogadják azt, amit a különböző "világmegváltó" szervezetek szó szerint belesz*rnak az agyonérzékenyített okos kis fejecskéjükbe. 🙄
2022. dec. 20. 12:28
 2/14 anonim ***** válasza:
38%
Azért te se lehetsz túlságosan képben, ha a demográfiai krach előtt álló, hivatalosan 1.7-es, de valójában 1.3 köré becsült termékenységi rátájú Kínát véled problémásnak.
2022. dec. 20. 12:39
 3/14 anonim ***** válasza:
85%
Rabságban az állatok nem szaporodnak. Nálunk, bár kevesen laknak mégis mindenki menekül vagy alaposan megfontolja, hogy mennyi gyereket vállaljon vagy lakásért csinál bébiket. Nem rosszból mondom, de nálunk mindig baj volt a lakosság számmal, mert annyira rosszak a feltételek, hogy a nép nem szaporodik, csak ha muszáj Már a 12. században is sok helyre nyugatról hoztunk embereket, aztán a teljesen igénytelen népség szaporodott, mint ahogy most. A körülmények egyre rosszabbak, mindenkit megértek, aki nem akar gyereket ilyen helyre.
2022. dec. 20. 12:41
 4/14 anonim ***** válasza:
37%

Mert a "mi" és a "nálunk" elég relatív fogalmak.

Páne egy olyan világban, ahol valós időben tudsz beszélgetni a világ tulsó végén lévő embertársaiddal, sőt ha van elég spórolt pénzed, kb. egy nap alatt biztonságosan odautazhatsz.

Mondjuk én se rajongok, az osszuk be amink van filozófiáért. De megértem azt akinek aggályai vannak az ellen, hogy mégtöbb embert hozzunk a "siralomvölgybe"

2022. dec. 20. 13:28
 5/14 anonim ***** válasza:
74%
Gyerekmentes vagyok. 100%-osan biztos vagyok abban, hogy egyetlen olyan ember sincs, aki azért nem szül, mert túlnépesedés van. Ugyan már. Ez egy álérv, mert azt nem mondhatja az illető, hogy azért nem szül, mert rühelli a kölyköket, hiszen meglincselnék. Én vállalom, nem érdekel az emberek véleménye, de sokak számára fontos, hogy az emberek szeressék, elfogadják. Én leszarom, de ez én vagyok.
2022. dec. 20. 13:35
 6/14 anonim ***** válasza:
83%

Ahogy #5 is írja, ez alibi. Nincs olyan ember, aki szeretne gyereket, de hosszas dilemmák árán lebeszéli magát róla, mert ezzel tesz jót a bolygónak.

Viszont annyi kiegészítést tennék, hogy hogy nekem sokszor tűnik úgy, hogy kevésbé mások, mintsem inkább saját maguk felé igazolás. Mert kényelmetlen szembesülni vele, hogy tulajdonképpen miért is nem vagy oda a gyerekekért, gyereknevelésért (magamból kiindulva: mondjuk gyatra az alkalmazkodókészséged, nagyon ragaszkodsz a saját kényelmedhez, stb.) és senki nem szereti hiányosnak érezni magát.

2022. dec. 20. 14:31
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Korral is változik a dolog. Minél idösebb valaki annál inkább elötérbe kerül a gyerek jövöje. A fiatalabbak gyerekeket akarnak, majd lesz valahogy.

Emellett igazak az elöttem szólók szempontjai is.

2022. dec. 20. 15:08
 8/14 NTBS ***** válasza:
71%
Mert most ez a divat. Jó ráfogni.
2022. dec. 20. 17:13
 9/14 Alex Fly ***** válasza:
71%
Hol máshol? Mert tudomásom szerint itt a Földön van túlnépesedés...
2022. dec. 21. 18:02
 10/14 anonim ***** válasza:
75%

Ha a világon mindenki úgy élne mint magyarországon akkor is kevés lenne egy darab Föld. Kellene vagy három. Ha a világon mindenki úgy élne mint mondjuk etiópiában akkor kb egyötöd föld is elég lenne. Ezért a túlnépesedést mindig a fejlettségi fokkal kell együtt kell figyelembe venni.

Mondok egy példát. Elon Musk milliárdos, és az ő egyszemélyes ökológia lábnyoma nagyobb mint mondjuk egy népesebb afrikai megye teljes lakosságának. Neki van vagy 9 gyereke, akik gondolom szintén jól el vannak eresztve és nem fogják vissza magukat ha magánrepülőgépezésről van szó. A Musk család teljes ökológiai lábnyoma így aztán már egészen hatalmas, pedig csak tíz emberről van szó.

2022. dec. 21. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!