Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Létezhet az, hogy valaki...

Létezhet az, hogy valaki nagyobb mértékben sztatikus, mint az átlag?

Figyelt kérdés

Nem tudtam eldönteni, melyik topicba illene leginkább a kérdésem, de talán itt jó helyen lesz.

Rólam van szó és az a problémám már hónapok óta, hogy engem is minden megráz és én is mindent megrázok.

Melóhelyen van egy kilincs, ami szinte mindig megráz, ezért már csak kézre húzott ruhával vagy könyékkel nyomom le. Ennek külön érdekessége, hogy csak kifelé ráz meg, de befelé nem. És több embert megkérdeztem, akik napi szinten használják ugyanazt az ajtót, de senkivel sem fordult elő ilyesmi, csak velem.

És nem az a kis szúnyogcsípésnyi, hanem rendesen hallani és rendszeres előfordulás esetén már kifejezetten zavaró.

Emellett van egy macskám. Szegénynek folyton megrázom a fülét vagy a farkát, és van, hogy annyira, hogy inkább odébbmegy, meg lehúzza magát. Nem sértődik meg szerencsére, tudja, hogy sosem bántanám, de akkor is rossz, hogy csak simogatni, szeretni akarnám, erre olyan csípést kap, hogy reflexből elmegy. Néha, mikor csak közelítem felé a kezem, már közeledik a szőre a kezemhez. Mint a hajhoz dörzsölt lufi.

És teljesen mindegy, mi van rajtam. A cipőimet gyakran váltogatom, de mindben előfordul. Gumitalpú Vans-ek. De acélbetétesben is. Emellett műszálas, pamut, farmer, az is mindegy.

Csoszogni sem kifejezett szokásom.

Néha már nagyon tudom unni.

Mitől lehet ez?

Mi javíthat rajta?

2022. dec. 20. 02:29
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a ruházatod, és a levegő alacsony páratartalma lehet a ludas.
2022. dec. 20. 08:21
 2/4 anonim ***** válasza:
48%

Létezik ilyen ember is, aki jobban töltődik, de inkább a ruhád.

Fújd le a cipőd kontakt spay-el.

2022. dec. 20. 08:47
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha a többieket nem, akkor ruha meg cipő az ok, mit kell ezen csodálkozni? Nem kell ruhás kezet előállítani, elég, ha megkoppintod a kilincset az érintés előtt mintha kopognál az ajtón, az az kis ütésérzés általában elfedi a rázást.
2022. dec. 20. 09:01
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha nagyon zavar, vehetsz antisztatikus/ ESD munkavédelmi cipőt vagy papucsot.

Léteznek ilyenek, robbanásveszélyes környezetben, finomelektronikai szervízben találkoztam velük. Gyanítom, hogy több munkaruházati botban kapható.

2022. dec. 20. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!