Mitől töltődhet fel sztatikusan az ember?
Figyelt kérdés
Mostanában egyre gyakrabban érzek áramütést, amikor fémtárgyakhoz érek. Nem hordok több műszálas ruhát, mint korábban, és olyankor is előfordul, amikor egyáltalán nincs ilyen rajtam.2021. ápr. 7. 18:54
1/4 Z003 válasza:
Alapvetően a sztatikus töltés akkor keletkezik,amikor egy külső erő hatására elektronok szakadnak ki az atomból és így az atom proton többlettel rendelkezik, pozitív töltéssel. Az elektronok "hozzátapadnak" egy fogadó atomhoz, amely ebből adódóan elektron többlettel bír és negatív töltésű lesz
A leggyakoribb okok közé tartozik a súrlódás,nyomás és elszakadás. Példákat lehet sorolni kezdve a műanyag film letekercselésétől a mindennapos kisülésekig, amikor az autónk vagy otthonunk kilincse megráz minket. További okok közé tartozik az indukció, amikor is egy szigetelő anyag feltöltődhet amennyiben elektromos területre kerül.
(forrás: [link] )
2/4 Varga Péte4 válasza:
Ahhoz, hogy feltöltődj, elég, ha felállsz a fotelből, díványról.Ha a lábbelid talpa jól szigetel - márpedig a műanyag talpak jól szigetelnek - akkor a felálláskor begyűjtött töltést percekig megtartja a tested. A fal érintésével, vagy egy pillanatra kilépve a papucsból megszabadulhatsz a töltéstől.
3/4 Barnabas333 válasza:
Én az irodai széknél szoktam, ezért kitaláltam, hogy a karfa alja fém, mindig azt megfogom és ha úgy kelek fel belőle sosem maradok sztatikus...
4/4 Wadmalac válasza:
Minél szárazabb a levegő, annál erősebb a jelenség.
Próbálkozzál párásítóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!