Miért érzem a nyelvem minden részével, a különböző ízeket?
Figyelt kérdés
Úgy tudtam, hogy az édeset a nyelv hegyével lehet érezni, a keserűt a hátsó részével, a savanyút az oldalával, a sóst pedig az első résszel. De én minden ízt érzek mindenhol. Miért?2010. okt. 1. 14:03
1/4 anonim válasza:
Mert természetes körülmények közt az ízanyag nagyon gyorsan szétterjed a nyállal, így hiába csak az elejével érzel édeset, az oldalt rakott cukor is kivédhetetlenül az elején lesz.
De ki lehet próbálni, hogy ha csak egy kicsi ízanyagot rakunk mondjuk fülpiszkálóra, és hozzáérintjük a nyelvhez, akkor csak a megfelelő részen fogod érezni. Vagyis ha a keserűt a nyelved hegyéhez dugjuk, akkor nem fogod érezni.
2/4 A kérdező kommentje:
Nekem ez a kérdés most arról jutott eszembe, hogy az orvosságot a nyelvem hegyéhez dugtam és éreztem, úgy mint hátul vagy oldalt.
2010. okt. 1. 19:27
3/4 anonim válasza:
4/4 anonim válasza:
Akár kísérletezhetsz is. Megkeresheted az érzékeny területeket.
A nyelvtérképek a legérzékenyebb területeket jelölik. A nyelv hátának közepe viszont nem ízlel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!