Mi lenne ha egy űrhajóval fénysebesség feletti sebességet érnének el?
semmi. Mit érsz el 2x fénysebességel? Nem 100évig, csak 50-ig kellene utazni? Jó vicc.
A megoldás a játékokból ismert teleportokban, térkapukban vagy ilyesmiben lesz majd keresendő. Nem most. Majd 200 év múlva.
Ki gondolta volna ezelőtt 100 évvel, hogy lesz számítógép meg ilyen technika...
értem én, hogy foglalkoztat a mi lenne ha kérdés, de te meg azt értsd meg, hogy ha egy elmélet azt mondja, valamit nem lehet megcsinálni, akkor nemtud arra válaszolni, hogy mi van akkor, ha mégiscsak...
vagy azt hiszed el, amit a relativitás elmélet mond, vagy azt gondolod,, hogy nincs igaza, de akkor ne kérdezd meg tőle, hogy mi gondol, mert nem gondolja.
"Én nem ismerem az egyenleteket..."
akkor mégis mire alapozod az amit írtál????
"az időutazás egy formája lenne, mert ilyenkor a tárgy visszafele haladna az időben" - Így van, az egyenletek ezt MATEMATIKAILAG igazolják. Csak tudod, nehéz az időben elindulni visszafelé. Pont ugyanannyira, mint átlépni a fénysebességet.
Ha egy függvény nem folytonos (tehát szingularitása van), akkor a "túloldalra" csak a szingularitáson keresztül vezet az út. Erről pedig már elég sok tudós (hogy konkrétabb legyek: Steven Hawkinget említeném, és "Az idő rövid története" című szösszenetét) kifejtette, hogy nem látszik valami lehetséges dolognak.
De egyszerű a megoldás: ha látsz valamit a fénysebességnél gyorsabban közeledni, akkor tudhatod, hogy az csak ezelőtt lesz, ezután meg majd volt... :-D
Pedro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!