Mi történne, ha szódabikarbónát adnának be embernek intravénásan?
Mielőtt bárki elkezdene féltelezni bármit vagy prekoncepciókat gyártani, álljon itt, hogy egy Rejtő Jenő könyv alapján merült fel a kérdés.
Piszkos Fred, a kapitány.
Ahogy az első írja, ha nem nagyon kicsi a dózis, nem túl egészséges. Önjelölt "gyógyítók" (de becézzük őket csak pénzéhes gyilkosoknak, a sztori alapján nem hiszem, hogy túlzás) próbálkoztak vele, sajnos.
A fenti esetben nekem nem teljesen ergyértelmű, hogy milyen mértékben okozta a halált a szódabikarbóna beadása, és milyen mértékben a rendes kezelés elmaradása, de van olyan versenyző, akinek egyértelműen sikerült a módszerrel embereket megölni.
Egyébként szigorú orvosi kntroll mellett, megfelelő dózisban és természetesen megfelelő betegség esetén (nem rákellenes csodaszerként) használható intravénásan is (valódi) orvosi célre is. A betegséget nem gyógyítja, de a tüneteket lehet kezelni vele egyes esetekben (például ketotikus acidózis esetén).
De remélem mondanom sem kell, ez a ne próbáld ki otthon kategória!!!
A Piszkos Fred regényben tudtommal szájon át szedték...
Á, dehogy próbálom ki!!!
Igen, a regényben vsz szájon át kapta.
Előtte az ópium a kajába volt keverve, ha jól értettem.
A szódabikarbónás rész nekem nem volt világos.
Bár vki csuklott attól, talán a szállásmester.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!