A szódabikarbónát a kefir beindítja?
Figyelt kérdés
Sütőpor helyet szódabikarbónát használok sütikbe, és citromlével szoktam indítani. Kiszeretném váltani mással...2019. márc. 24. 08:03
1/5 anonim válasza:
A szódabikarbónát a sütő hőfoka indítja be.
2/5 anonim válasza:
Most komolyan kiemelted ezt a kérdést? :D A kefir vagy a szódabikarbóna olyan drága felétek, hogy még azóta se próbáltad ki?
3/5 A kérdező kommentje:
#2:
Nem kockáztatok, gyermekeim vannak...
2019. ápr. 3. 18:44
4/5 anonim válasza:
Akkor is érvényes amit az 1-es írt, hogy a sütés közbeni hőmérséklet hatására bomlik a szódabikarbóna (ebben hasonlít a sütőporra, ezért lehet helyette használni), tehát egyáltalán nem kell semmit se használnod a szódabikarbóna "beindítására". Majd beindul az magától, amikor a sütőben eléri a kellő hőmérsékletet.
Sőt, ha eddig citromlevet használtál, az csak csökkenti a bóna puffasztó hatását, mert előre lejátszódik tőle a CO2 gáz fejlesztő művelet egy része vagy egésze, és kifogy belőle a "kraft", mire a sülésre kerülne a sor.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2019. ápr. 3. 23:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!