Műtéti altatás közben teljesen kiesik az altatott időszak, vagy valamennyire ""éber"" a páciens agya, csak nem fogja föl az eseményeket?
Tehát pl mint az alvásnál. Lefekszel, forgolódsz, majd arra eszmélsz föl (ébredsz föl), hogy jé, felébredtem, és ha nem álmodtam semmit akkor kiesett az egész.
Tehát akit altatnak az hogy éli meg ezt? Elkábul és azonnal fel is ébred (ezt érzi), vagy érzékeli az idő múlását?
És utólag emlékezett a beteg a fájdalomra aki felkelt a műtét közben? Meg úgy az egészre, hogy ő közben felébredt?
Nekem két műtős élményem van az egyik pár éve akkor ahogy kimondták, hogy na jó éjszakát teljes képszakadás aztán már csak annyi, hogy ébresztgetnek meg tesznek át a szobámba az ágyra meg akkor éreztem fájdalmat de szinte rögtön vissza is aludtam.
A másik még gyerekkori élmény sima mandulaműtét, de ma is tisztán emlékszem rá, hogy elvittek bealudtam aztán arra eszméltem, hogy ébresztgetnek többen is férfi hang meg női hang meg éreztem, hogy rázogatnak én meg szólni akartam hogy jól van ébren vagyok de nem bírtam megmozdulni, megszólalni vagy kinyitni a szemem pedig minden erőmmel azon voltam aztán egy férfi hang:"ez így nem lesz jó" utána képszakadás aztan megint ez, hogy nem bírok mozdulni de akkor már szüleim hangját hallottam, hogy beszélgetnek aztán újabb képszakadás majd hirtelen annyi hogy kitéptem a tubust a számból miközben toltak valahova es végre felébredtem. Mint kiderült elszámolták az altató mennyiségét a súlyomhoz képest és túl sokat kaptam aminek gyakorlatilag egy rövid kóma lett az eredménye...De sosem fogom elfelejteni.
Engem kétszer altattak idáig, még annó 16 évesen. Érdekesek a beszámolók, mert sokan azt írják, hogy képszakadás. Ami említendő az az időérzék. Amikor rendesen alszol akkor érzed valamennyire, hogy telik az idő, de én altatásnál például sehogy sem éreztem. Második esetnél nekem vakbélgyulladásom volt sűrgős altatós műtétnél, bementünk délben, kb 1kor vittek be műtőbe, majd amikor felébredtem akkor tudtam meg hogy fél négy van már. Egyáltalán nem éreztem az időtelést.
Nekem nem képszakadás feelingem volt, hanem elaludtam, akkor én álmodtam s emlékeztem is rá amikor felébredtem. Nyilván nem tartott sokáig. Amikor keltettek fel, ott viszont nagyon nehezen bírtam felébredni, mintha nem aludtál volna 2 napig majd 2 óra alvás után szól az ébresztő hajnali 4kor. Ugyanaz az érzés. Hallod a hangokat, hogy nővérkék mondják jó reggelt, próbálsz felkelni de szervezeted nem engedi s visszadőlsz aludni "hogy még egy kicsit szeretnék aludni". Kb 10 perc jóreggeltezés után fel tudtam ébredni. Akkor nem éreztem semmi extrát, csak hogy jót aludtam s visszadőlnék még egy kicsit. Meg torkom kicsit mart a cső miatt.
UI: Tudom ,hogy egy éves kérdés, gondoltam leírom hátha valaki most fog átesni egy altatáson és izgul rajta. Nem kell, kifejezetten jó érzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!