Létezik valami megoldás, meg lehet oldani valahogy az időutazást?
Viszont azután, hogy a mai világ alapjáraton tényleg szar sokaknak és sok szempontból, nézzük meg az időutazást.
És természtesen a múltba való visszautazást nézzük és mondjuk azt, hogy nem csak addig lehet visszautazni, amikor az 1. időgép megszületett. Ezt én is hallottam már, de szerintem ha tegyük fel lehetne időutazni a múltba, akár annál korábbra is lehetne, de talán meg nem és tényleg mégis csak addig lehetne (1. időgép kezdetéig), nem tudom. Így vagyok vele, ahogy leírtam. Amúgy mi is a bizonyíték arra, hogy csak addig lehetne visszautazni? Ez nem akkor derülne ki, amikor megépítenénk? Persze nem vagyok biztos benne, hogy korábbra is lehetne vele utazni, csak egy érzés, hogy akár igen de nem vagyok biztos benne.
Tehát vissza tudsz utazni a múltba, akárhová. EZ A KIINDULÓPONT.
Eleve van a nagypapa paradoxon, ami elméletileg és talán gyakorlatilag is probléma lenne, de mivel nincs időgép és nem tudjuk, hogy milyen is lenne az időutazás elképzelések vannak csak, így nem tudjuk, mi lenne gyakorlatban. Egy elmélet szerint ha időutaznál a múltba, akkor egy új univerzumban landolnál, ami ezen elmélet szerint erre megoldás lenne, de kérdéses, hogy ez igaz e.
Másik dolog, hogy én nem akarnék egy számomra ÚJ univerzumban élni. Ha tegyük fel ott is élnék, úgy gondolnám, hogy a szüleim, vagy a testvérem, meg a többiek, csak másolatok lennének az eredeti rokonaimhoz, emberekhez képest. Ez amúgy igaz is lenne meg nem is, de én ott ezt érezném, ha tudnám hogy ott vagyok.
De a másik probléma, ami miatt a kommentem valójában született, csak leírtam előtte pár dolgot, igazából ez lesz a lényegi része!!!
Ha te vissza tudnál utazni a múltba, akkor mások is képesek lennének erre. Elméletben így akárki megváltoztathatná a múltat, így az a kor is megszűnhetne, amire te vágysz!! Tegyük fel, hogy Hitler tudott időutazni, amikor még élt. Visszatérhetne a múltba, hogy újragondolja a háborúját meg a náci rendszerét és tegyük fel, hogy ha sikerrel járna, megnyerhetné a világháborút, és akkor náci rendszer lehetne. Persze nem tudom, hogy erre mennyi esélye lenne de érted. Vagy ha egy gyilkos nem tudott téged megölni, visszatérhetne a múltba, hogy másodszor megpróbálja éps akkor már végezzen veled. Az időuatázás akkor tűnik bulinak, ha te visszautaznál személyesen, de honnan veszed, hogy más ne tenné meg és kontárkodna bele a valóságba, meg a te életedbe is? Ráadásul emellett ott van a nagypapa paradonxon meg az is, hogy hogy a csudába csinálnánk időgépen és ha csinálnánk is, akkor az első időgép előtti időbe visszamehetnénk e vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!