Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Behúzzátok a bekezdések első...

Behúzzátok a bekezdések első sorát tudományos-, szakmai- stb. munkák írásánál?

Figyelt kérdés

Ez egy érdekes kérdés, tudom, de egyre többször látom, hogy angol hatásra ez a konvenció, amit belém vertek iskolában, elmarad ilyen írásoknál. Sőt, ami azt illeti, nagyon sok más írásnál is.

Részetekről mi a tapasztalat?

Köszönöm!

2022. szept. 14. 21:00
 1/5 LeonScottKennedy ***** válasza:
78%

Ez nagyon egyszerű. Felmész Google Scholarra és megnézed, hogyan írják a publikációkat. Itt van néhány. Mind elég frissek.

[link]

[link]

[link]

Én úgy látom, hogy formailag egységesek.

2022. szept. 14. 21:31
 2/5 LeonScottKennedy ***** válasza:
100%

Itt egy magyar is. Úgy látom, hogy nem különbözik a többitől.

[link]

2022. szept. 14. 21:35
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Általában minden folyóirat közzéteszi, hogy náluk hogyan kell ezt csinálni. Kell-e behúzás a bekezdéshez, hogyan kell hivatkozni, etc.

Ahová pulikálni szeretnél, ott nézz utána.

2022. szept. 14. 23:24
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én szoktam használni behúzást (pl. diplomamunkánál is használtam), valószínűleg azért, mert gyerekkoromban rengeteget olvastam, és ez az íráskép a természetes nekem. Enélkül pl. nagyobb sorközt kell hagyni a bekezdések között, mert különben teljesen egybefolyhatnak, szóval valami mindenképpen kell.

De ez egyéni dolog, amúgy tényleg legjobb az írás megjelenési helyén érdeklődni, hogy egységes legyen.

2022. szept. 16. 01:57
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2022. szept. 17. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!