Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogy hajtotta végre Ryan...

Hogy hajtotta végre Ryan Tricks azt a trükköt a bekötött szemű kopasszal? (az első versenyző) www.youtube.com/watch?v=A7VuGzO6CAI

Figyelt kérdés

Nem akartam a tudományok rovatba tenni, mivel ez nem tudomány, de az ezotériába sem, mivel a mágiába nem hiszek, így biztos kell mögötte lennie valami trükknek.

Mit látunk a videóba:

Az első rész egy egyszerű kártyatrükk, annak a hátterére nagyjából rájöttem. A második részben a kopasz szemére tesz egy szemtakarót, majd int Simonnak, hogy különböző módon mozgassa a kezét, mire a kopasz is a megfelelő módon reagál. Sőt, mikor Simon kezébe tesz egy darab tésztát, és megkéri a kopaszt, hogy mondja meg, hogy mi van Simon kezébe, azt is pontosan megmondja. Tudom, hogy ez valamiféle trükk, de hogyan lett végrehajtva?

2022. ápr. 19. 21:03
 1/9 anonim ***** válasza:

Ez semmi.

Americas Got Talent műsorban sokszor lépnek fel mágusok, illuzionisták.

Rengeteg olyan dolgot adtak elő, amire nincs semmi tudományos magyarázat.

Itt az egyik legelképesztőbb a sok közül.

Heidi klum az egyik műsorvezető,levitál az egyik mágus segítségével.

Na itt lehet ám törni a kobakot, hogy csinálta meg a csávó ezt a műsorvezetővel.

[link]

2022. ápr. 19. 22:47
 2/9 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=OPtEFoagU98

Ez már egy fokkal komolyabb.

Ha ezt valaki kitalálja, annak emberfeletti elméje lehet.

2022. ápr. 19. 23:00
 3/9 A kérdező kommentje:
Valaki? Valamilyen ötlet?
2022. ápr. 20. 14:26
 4/9 anonim ***** válasza:

A bekötött szemest nem tudom, de a kártyatrükk speciális, kezelt felületű kártyalapokkal működik. Érdesítik a felületet lap páronként, így sorban terítve színnel felfelé teljesen különböző lapoknak látszanak, azonban páronként összetapadnak egy kicsit így minden második lap takarásban van. Azért, mert minden második lap ugyanaz mindkét csomagban.

Megfordítva és úgy kiterítve már csak ezeknek az egyforma lapoknak a háta látszik, az előzőleg mutatott különbözőek meg rejtve alattuk maradnak. Így tök mindegy, hogy ki hova bök, ugyanaz lesz mindkét lap, mert a két csomagban minden második lap treff 5-ös.

Nagyon egyszerű, kis gyakorlással egy kezdő számára is végrehajtható trükk.

2022. ápr. 20. 16:20
 5/9 A kérdező kommentje:
Arra rájöttem, a másikra vagyok kíváncsi.
2022. ápr. 20. 16:53
 6/9 anonim ***** válasza:
#2: ami ebben újdonság, az a "maguktól" elrendeződő érmék. Bár nincs emberfeletti elmém, de az asztalba épített elektromágnesekre tippelnék. Az egész jelenet nagyon okos kombinációja a hagyományos, asztali mikromágiának, meg a technológiának.
2022. ápr. 20. 22:19
 7/9 anonim ***** válasza:
74%

Tippelgetek:

Amikor a trükk elején megérinti a másik alany kezét és a bekötött szemű azt mondja érzi a nyomást, akkor nem látjuk a bűvész másik kezét. Szerintem a rejtett kezével a bekötött szemű combját érinti. A kérdés is csak az, hogy érzi-e a nyomást, nem azt, hogy érzi-e a kezén? És persze, hogy érzi.

Amikor a bekötött szemű pontosan úgy emeli a kezét mint a bűvész azt a bűvész kontrollálja. Parancsra a bekötött szemű nyilván emelni fogja néhány másodpercen belül. A bűvész úgy tesz mintha ő irányítaná a dolgot a saját kezét nézi de a szeme sarkából simán látja a mellette ülőt amikor annak keze emelkedik akkor ehhez hasonlóan emeli ő is a kezét. A nézőkben ez úgy csapódik le, hogy a bekötött szemű cselekszi pontosan azt mint ő, pedig simán lehet fordítva.

Amikor mindkét alany ugyanakkor és úgy emeli a kezét az (talán) pszilogógia. A másik, nem bekötött szemű alany eddigre már eléggé kondícionálva van, hogy mit akar látni a közönség. Lényegében meg akar felelni a trükknek és a sikernek. A bekötött szemű bármikor emelheti a kezé, de a másik hozzá fog igazodni és ugyanazt fogja tenni. Lemásolva őt. Nagyon renitens, direkt trollkodó alanyoknál előfordulhat, hogy nem azt cselekszi mint a másik, de szerintem ezek száma elenyésző. Ha így történik a bűvésznek nyilván van rá módszere, hogy a dolgot elkenje (elvicceli, megismételteti, stb.).

A sütis a legnehezebb. Szerintem eddigre valahogy kondícionálja a bűvész a bekötött szeműt erre a dologra. Volt Derren Brown mentalista egyik műsorában erre egy trükk amikor az alanyoknak rejtett jelképekkel, mondatfoszlányokkal, képekkel előzőleg hosszabb ideig sugalltak egy választ és később valóban azt a szót bökték ki, mintha most találták volna ki. Fogalmam sincs, hogy ebben az esetben hogy volt erre mód, de lehet, hogy ez a pár perc is elég volt amíg ott ültek. Azon kívül újra végig kéne nézni, hogy milyen szavak hangoztak el már a trükk elejétől kezdve. Továbbá nem csak rávezetni lehet a megoldásra, de emellett, vagy ezt megerősítendő ki is találhatta. A bűvész elmondja, hogy valamit tesz a másik tenyerébe, tehát nyilván egy ahhoz illő méretű dolog az. A másik alany nem adja jelét meglepődésnek, undornak, semmi érzelem, tehát valami elég hétköznapi dolog ami nem ugrott ki a tenyeréből, nem kente össze és így tovább. Hallhatja a bekötött szemű, hogy egy dobozból veszik ki, a hangból egyértelmű, hogy szilárdabb valami, a műanyag doboz hangja tipikusan a bolti süti/keksztároló képét idézi fel bekötött szemmel is. Szóval egy kis kondícionálással egyszerűen rá van vezetve az alany és valószínűleg ügyes irányítással az eset többségében rá is hibázik. Ráadásul úgy, hogy ő is azt hiszi valamilyen mágikus pszichikai kapocs egyik láncszeme volt az elmúlt percekben.

2022. ápr. 21. 09:20
 8/9 anonim ***** válasza:
A pszilogógia pedig pszichológia akart lenni :)
2022. ápr. 21. 09:21
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm 7es, így már érthető.
2022. ápr. 21. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!