Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » MBTI! Hogyan lehet megállapíta...

MBTI! Hogyan lehet megállapítani egy emberről hogy S vagy N típusú?

Figyelt kérdés
A különbséget a kettő között nagyjából értem, azt viszont nem tudom hogy hogyan lehet megállapítani hogy ki melyik típusba tartozik. Vegyünk mondjuk egy EXTJ típusú személyt. Honnan tudom eldönteni hogy ESTJ vagy ENTJ?

2022. aug. 27. 11:27
 1/9 anonim válasza:
92%

Az S típusok összességében, nagyon röviden és vázlatosan földhöz ragadtabbak, a tényeket, realitást látják és a jelenben élnek, könnyen megértik a helyzeteket.

Az N típusok a felhők között járnak, a jövőbe néznek, elkaladozóak, jobban használják a képzelőerejüket nem valós dolgokra inkább, könnyebben vonnak le következtetéseket, kapcsolatokat keresnek (dolog és dolog között), jók a megérzéseik.

Ez a lehető legsablonosabb, ahogy le tudtam írni, de ez szinte tipikusan változik minden MBTI típusnál, máshogy kezelik és máshogy jelenik meg, attól függően, hogy a Si-Ne / Ni-Se hogyan helyezkedik el a sorrendben, még rengeteg mindent lehetne írni róla mélyebben, részletesebben és pontosabban, inkább a funkciókat érdemes megnézni (Se-Si, Ne-Ni) hogy meg lehessen érteni.

2022. aug. 27. 13:08
 2/9 Mojjo ***** válasza:
88%
Mondjuk egy ENTJ pont a legritkább esetben jár a felhők között.
2022. aug. 27. 13:22
 3/9 anonim válasza:
100%
Ezért mondtam, kedves kettes, amit mondtam, olvasd el megint.
2022. aug. 27. 13:31
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2022. aug. 28. 13:43
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

"Honnan tudom eldönteni hogy ESTJ vagy ENTJ?"

Meg kell vizsgálni hogy Ni-Se, vagy Si-Ne

2022. aug. 28. 21:25
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem a földhöz ragadság a lényeg.Ismerek és tapasztalható hogy Aki S, N-nek tűnhet.

S típus aki észlel először (külvilág) - ez által tapasztalatot gyűjt és levon. Si-Se

Intuitív először a belső hangra figyel azt kapja válaszul, Ni-Ne

ahelyett hogy, elkezdené vizsgálni a környezetét.

És ez mindenre igaz, tevékenység, döntés, gondolkodás .

2022. szept. 2. 05:37
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Tudnod kell a funkciókat . ENTJ Te-Ni első, második helyen ,

Ni jövőorientált. Amikor Azula üldöz valakit, felméri, mit fog tenni az ellensége, milyen lépést tesz ezután. Ezért van mindig egy lépéssel az ellenségei előtt.

Ni egy befelé irányított képzelet. Véletlenszerű információkat sző össze mindenről, hogy 1 betekintést, 1 igazságot vagy 1 célt fejlesszen ki.

a domináns, másodlagos funkciók a legszembetűbbek egy személyen, mert ez a legtermészetes szamukra a használata.

egy ESTJ Te-Si

kötődik saját múltbeli tapasztalataihoz és benyomásaihoz

csak ahhoz ragaszkodik, amiben biztos a múltbeli tapasztalatai alapján, és amit már tud

Si dom elnyomta Ne-t, úgy gondolják, hogy ezek a lehetőségek valószínűtlenek, és csak az előzetes tudáson alapuló konkrét bizonyítékokat veszik figyelembe.

Si szubjektív érzékelés, ami azt jelenti, hogy lát valamit, és személyes érzéseket köt hozzá

Si felhasználók tanulnak a múltbeli hibáikból

nagyjából

2022. szept. 2. 05:41
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ni a lebonyolultabb funkció , ez tudatalatt dolgozi össze az agyban a puzzle darabokat , anélkül hogy tudnád hogy, aztán előugrik mint a villanykörte a fejedfelett, vagy Aha! meg van, így olyan betekíntést nyújt a jövőre nézve amik általában helyesnek bizonyulnak , célorientáltság jellemzi minták felismerése , Ni egy lépéssel mindig előtted jár Te-Ni, Ni-Te esetében . ENTJ, INTJ

nem kötődik saját múltbeli tapasztalataihoz és benyomásaihoz, hanem közvetlenebbül, saját benyomásaitól elszakadva látja a fizikai világot

arról ismert, hogy olyan helyzetekbe ugrik bele, hogy nulla előzetes tudással rendelkezik arról, hogy mi fog történni, és konkrét kimenetelre számít.

Ni sok szirmot lát, és arra a következtetésre jut, hogy mindegyik egyforma, mintát alkot, és részei a "nagyobb egésznek", azaz a virágnak.

A „minták időbeli felismerése” túl homályos, mert még a Si, különösen a Si domok is képesek felismerni a mintákat, mivel elméjükben összehasonlítják az adatokat. Ni sok tudásterületre megy ki, hogy egyetlen, mindent átfogó következtetést vonjon le.

2022. szept. 2. 05:50
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

utolsó vagyok még annyi , hogy annyi információt gyűjtöttem , és figyeltem meg,

hogy gondolkodás nélkül tudjam kinek milyen a típusa , ilyen intuitiv módon, el lehet sajátítani

. Remélem tudtam segíteni egy kicsit.

2022. szept. 2. 05:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!