Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Egy tinédzsernek lehet több,...

Egy tinédzsernek lehet több, mint 140+ az IQ-ja?

Figyelt kérdés

2022. aug. 16. 08:48
 1/8 anonim ***** válasza:
23%

17 évesen fejlődik ki az intelligencia, ha jól tudom, tehát igen lehet.

Egyébként az IQ-t mint létező jelenséget elfogadom, de az más kérdés, hogy az értékelés mennyire fedi a valóságot. Pont itt írták az egyik kérdésem alatt, hogy volt, aki arra vágott fel, hogy 125-ős IQ-ja van, egyetemi matek szakon meg bukdácsolt, és ki is esett.

Szóval nem tudom, hogy van ez.

2022. aug. 16. 09:14
 2/8 Kólauborkával ***** válasza:
100%
Nyílván, mert az IQ nem a tudásod osztályozza, hanem mondjuk a tanulási készséghez több köze van, de ha nem tanulsz….
2022. aug. 16. 09:19
 3/8 anonim ***** válasza:
96%

Hát azért egy közel MENSA szintű embernek lehetne annyi esze, hogy belátja, hogy tanulni kell, és megbecsüli a helyét az egyetemen. Elméletileg intelligenciáról.

2022. aug. 16. 09:21
 4/8 Kólauborkával ***** válasza:
84%
Mint említettem ez nem IQ kérdèse, én is sok embert láttam, hogy IQ teszten kijön valami azt ö elkönyveli, hogy okos, pedig az IQ nem azt jelenti… csak veri a nyálát, ezért írtam már más kérdés alá, hogy kb.: 20 éves korig nem is engedném mérni, de nyílvánosságra hozni semmiképp. Mert amúgy az a véleményem, hogy nem is ér semmit, csak egy próba valami inteligencia mêrésére, de szerintem semmi valóság alapja…
2022. aug. 16. 09:40
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen lehet.

Kérdés az, hogy melyik szempont, vagy szempontok, esetleg szempontok közötti műveleteket, működtetést számszerűsíted?

A mensa fluid tesztjét nem nevezném hiteles tesztnek.

Kis szeletét méri az intelligenciának (logikai és egyszerűbb mintázat felismerés).

A matematika alapszakhoz nem elég a magasabb szintű logikai képesség. Magas szintű absztrakciós képesség is kell, amit a mensa teszt nagyon kezdetlegesen mér.

Illetve megfelelő lelki és testi szokásokat se hagyjuk ki, amit a mensa teszt ugyancsak nem mér.

Az intelligencia egy képesség, ami segít az életben, bizonyos készségek (készségspektrum) által a gyors eligazodást, tájékozódást, lényegmegragadást, működtetést.

Ez igaz a zenére, matematikára, pszichológiára (érzelmek), vezetésre és szervezésre stb.

Ha már intelligencia (készséget mérő) teszt, akkor már inkább (életkorhoz igazítva):

- Stanford-Binet,

- Raven,

- Wechsler,

- Kaufman,

- Otis-Lennon stb.

2022. aug. 16. 10:02
 6/8 anonim ***** válasza:
93%
IQ tesztből is van több fajta
2022. aug. 16. 12:40
 7/8 anonim válasza:
53%
Én úgy tudom, az intelligencia velünk született dolog. Amennyi van születéskor, annyi van. Szerintem egyébként ez már ovis korban is mérhető. Sőt. A gyerekek arcán, szemeiben is látható.
2022. aug. 18. 17:48
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A #6-os jól tudja: ezek a tesztek különféle nehézségi fokozatúak. Sok tesztet csináltam, de mind más eredményt adott.

Az IQ-teszt nem a lexikális tudást adja, hanem azt, hogy mennyire logikusan tudja valaki a kérdést megoldani.

2022. aug. 18. 19:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!