Hogyan kezdhetnék atodidakta módón tanulni filozófiát?
Figyelt kérdés
Van itthon pár Nietzsche könyv.(Bálványok alkonya, Antikrisztus)
Viszont nem értem őket. Elolvastam Marcus Aurelius-tól az Elmélkedéseket. Tetszett és értettem belőle egy csomó mindent. Olvastam A Tao te king-et Lao cé-től, és rengeteg könyvet a buddhizmusról (Buddha beszédei stb)
És e miatt szeretnék többet olvasni filozófiát, de nemm tudom honnan kezdjem, hogy értsem a nagy részét annak, amit olvasok.
2022. júl. 24. 20:05
1/6 anonim válasza:
Ezek mind jó könyvek. Érdemes lenne pl.: könyvtárba menni, ott megkérdezni az illetékeseket, hogy filozófiai körök hol vannak a környezetedben. Vagy pl.: a neten is utána lehet ennek nézni (ugyanerre értve).
2/6 anonim válasza:
Merj gondolkodni és ne félj kérdezni, ill. megkérdőjelezni. Majd kapsz más ötleteket másoktól is de ezt jó fejben tartani
3/6 anonim válasza:
Itt van errol egy szuper cikk: [link]
4/6 anonim válasza:
pont így, ahogy csinálod. senki nem ért meg mindent elsőre. majd alakul. nekem is vannak könyvek, amiket x éve egyáltalán nem értettem, most meg már igen
5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm
2022. júl. 25. 14:02
6/6 anonim válasza:
- Aquinoi Tamás
- Szent Ágoston
- Spinoza
- Francis Bacon
- Wittgenstein
Illetve meg kell tanulnod kérdezni is ahhoz, hogy tudj a fentiekről elmélkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!