Hogyan kezdhetnék el korrepetálni (nyelv)? Tippek, tanácsok, ötletek?
Szia! Én spanyol alapszakos vagyok, de folyékonyan beszélek angolul is, úgyhogy abból is vállaltam korrepetálást. Igazából az első dolog, amin el kell gondolkodnod, hogy mit tudsz te ajánlani korrepetálás szempontjából, ami fontos lehet a kliensnek. Másfajta megközelítés, esetleg beszéd centrikus módszerek? Azon felül nagyon jól kell tudnod beszélni a nyelvet, amit oktatsz, én azt mondanám, hogy egy C1-es nyelvvizsga szintű tudásnak kell lennie, hogy akadálytalanul tudj tanítani és ne legyenek olyan kínos pillanatok, hogy kérdez valamit a diákod és nem tudsz rá válaszolni.
Az én technikám az volt, hogy konzultáltam az érdeklődőkkel, megkérdeztem mi a céljuk, mit szeretnének elérni és közben felmértem a nyelvi szintjüket is (például én nagyon kezdőket sosem vállalok, mert egyszerűen nekem tök nyilvánvaló, hogy adott esetben miért azt mondom, amit mondok spanyolul/angolul, de nyilván ez egy kezdőnek teljesen új). Ezek után összeállítam egy órarendet, amiben tematizáltam az órák anyagát, stb. Jó technika ha előre megtervezed az óráidat, mert így lesz egy rendszer ami mentén haladhatsz, de figyelj arra, hogy interaktív legyen és a tanuló igényeit maximálisan kielégítse. Egyébként az jó ha kezdésnek nem kérsz érte pénzt, nálam is ingyenesek az első órák.
Ha van valami specifikusabb kérdésed örömmel válaszolok.:D
Kettes vagyok. Igazából én így kezdtem. Mármint meghírdettem, hogy spanyol/angol korrepetálást vállalok, mivel még tapasztalatom nem volt az elején, ezért kiemeltem mit tudnék nyújtani. Például, venezuelai spanyolt beszélek és ezért írtam, hogy a latin-amerikai nyelvjárásokat átfogóan ismerem ezáltal jobban el tudom bennük mélyíteni a tanuló tudását, valamint mivel nagyon sok DELE nyelvvizsga anyagom van és kellő tapasztalatom a nyelvvizsgával, arra is célirányosan tudok készíteni embert.
Mindenképp említsd meg, hogy milyen "eredményeid" vannak az adott nyelvből, amiket fel tudsz mutatni, bizonyítani, etc. Nyelvvizsgák, versenyek, egyetem, hasonlók. Ezek után az első órán megismertem az adott diákot és felmértem mennyire tud, és hogy a kitűzött célhoz mennyi idő és gyakorlás szükséges nagyjából, ezek alapján összeállítottam egy órarendet, ahogy ezt az előző kommentemben is írtam. Én így kezdtem, nekem sincsen semmiféle módszertani ismeretek, mert alapszakos vagyok nem tanáris.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!