Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A napot meg a többi csillagoka...

Halaszzoltan kérdése:

A napot meg a többi csillagokat miért látjuk a régebbi szakaszában mint a valós pont akkor történő részében? Régebben találtam róla videót de most nem találom esetleg valaki küld nekem ide egy videót ami elmondja ezt az egészet hogymiértvan?

Figyelt kérdés
Én tudom de csak nagyjából és nem tudom elmagyarázni sajnos.
2022. júl. 24. 02:06
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Mert egy rakás időbe telik, amíg ideér a fényük, mivel messze vannak. A látás meg fénnyel működik, és annál nem is megy semmi gyorsabban az univerzumban.
2022. júl. 24. 02:17
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem láthatod valósidőben mert idő kell amig a fény ide ér. Az univerzumban akkora távolságok vannak, hogy a fény is csigalassuságunak számít. Kb a hold az amít még valósidőben láthatsz, mert onnan csak 1 másodpercet utazik a fény.
2022. júl. 24. 02:19
 3/4 A nagy Levin ***** válasza:
100%
Ha valami ötszáz fényévre van, az azt jelenti, hogy ötszáz évig utazik ide a fénye, tehát jelen pillanatban azt láthatjuk, hogyan nézett ki ötszáz évvel ezelőtt. A jelenlegi állapotára majd csak ötszáz év múlva lesz rálátásunk.
2022. júl. 24. 02:31
 4/4 anonim ***** válasza:
A Napról 8 perc 20 másodperc alatt ér ide a fény, ha nem tévedek.
2022. júl. 24. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!