Az unáris memóriánál ki lehet-e találni nagyságrendekkel rosszabbat?
Szerintem ilyenkor a régi kérdéseit szedi elő, és jobb híján azokat kifordítja. Olyan már volt, ha jól emlékszem, hogy milyen számrendszerben a leghatékonyabb az egész számábrázolás. Ahhoz képest ez a kérdés nagyon izzadságszagú.
Tehát olyan memórián gondolkodsz, ahol a szükséges kapacitás a tárolt érték legalább tízseresével arányos. Mások is vannak, akik ennyire ráérnek:
Megint javaslom a kérdésed megfordítását. Miért érné meg bárkinek egy "rosszabb" dolgot kitalálni? Egy esetben érheti meg, ha a rosszabb annyival olcsóbb, mint ami ellensúllyoza a "rosszabb"ságból adodó hátrányokat.
Eleve mit jelent egy memóriánal az, hogy "rosszabb"? Milyen szempontból "jobb" vagy "rosszabb" egy memória egy másiknál? Léteznek összehasonlítások, mert csak 1-1 szempont szerint lehet mondani, hogy melyik a jobb és melyik a rosszabb. Sőt van olyan szempont ami alapján pl. a ferritgyűrűs memória sokkal jobb, mint egy DRAM. De a többi tulajdonságában, és az árában rosszabb, ezért inkább DRAM-okat használunk.
Ami minden területen "rosszabb" mint egy másik az eleve kudarc, és zsákutca. Teljesen felesleges vele foglalkozni.
A kérdés további "vetülete", hogy mi a lótüdő az "unáris memória"? Ezt hogyan kell elképzelni, mert rá kerestem google-val és ilyen fogalmat nem találtam sem magyar sem angol nyelven. Ez megint valami U.Xorter féle agymenés egymáshoz nem illő fogalmak egymás mellé biggyesztése? Esetleg definiáljuk az unáris-tetrális-alef agybajt, aminek egysége lesz az 1 U.Xorter? Ez is legalább ennyire értelmetlen lenne. Mint a kérdéseid 99,9999% tényleg jó lenne megkeressed a gyógyszereidet és rendszeresebben szedni azokat.
#6 Valszeg erre gondol.
Csak nem értem, ennek mi köze a memóriához. Ennek a számábrázoláshoz van köze, amúgy ugyanúgy kétállapotú cellák kellenek hozzá. Ezért nincs "unáris memória".
Ennél az amúgy zseniális kérdésnél volt szó az unáris memória megvalósításáról:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerde..
És igen, az unáris számábrázolás (1-es számrendszer) számítástechnikai/mérnöki megvalósításáról van szó. Egy példa: szilícium-dioxid mikrogrammokat pakolgatunk. Amennyi van egy ilyen unáris memóriacellában, az annyi "utot" reprezentál.
Ez elég rossz hatékonyságú. A kérdés, hogy van-e ennél rosszabb (hatékonyságú) számábrázolás és memória-megvalósítás.
Ez azért érdekes, mert ha van, és nem triviális, akkor az ellenkezője is igaz lehet, azaz a bináris memóriánál és számábrázolásnál van konstans szorzónál ( O(n) ) jobb hatásfokú megoldás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!