Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az megtörténhet, hogy ürséta...

Az megtörténhet, hogy ürséta közben az ürhajós összes tartó kötele elszakad? Ilyenkor mi történne, el tudják kapni valahogy, vagy vissza tud jutni az ürállomásra?

Figyelt kérdés
Üdv a kérdésem adott, én úgy tudom 3 "kötél" biztositja az embert ha az ürben van. Gondolom pont azért, hogy egészen minimális legyen az esélye, hogy elszabadul az asztonauta. Sőt ha jól tudom, ha csak az egyik megsérül azonnal biztonságba kell mennie pl az állomásra. De mégis megtörténhet, hogy "elszabadul" az ember és elkezd sodródni az ürbe, erre van vészhelyzeti terv?köszi :)
2022. máj. 27. 14:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
94%

Van náluk egy mini irányítható hajtómű, azzal tudnak valamennyire mozogni.

"Another way astronauts stay safe during spacewalks is by wearing a SAFER. SAFER stands for Simplified Aid for EVA Rescue. SAFER is worn like a backpack. It uses small jet thrusters to let an astronaut move around in space. If an astronaut were to become untethered and float away, SAFER would help him or her fly back to the spacecraft. Astronauts control SAFER with a small joystick, like on a video game."

[link]

[link]

[link]

2022. máj. 27. 15:03
 2/15 A kérdező kommentje:
Köszi valami ilyesmi rémlik nekem is, hogy a legutolsó esélye valamiféle mini rakéta amivel valahogy visszamehet , hogy megkapaszkodjon van nem tudom ilyesmi.
2022. máj. 27. 15:30
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

A fenti idézet fordítása:

"Egy másik módja annak, hogy az űrhajósok biztonságban maradjanak az űrséták során, ha SAFER-t viselnek. A SAFER a Simplified Aid for EVA Rescue rövidítése. A SAFER úgy hordható, mint egy hátizsák. Kis sugárhajtóműveket használ, hogy lehetővé tegye az űrhajósok mozgását az űrben. Ha egy űrhajós kioldódna és elsodródna, SAFER segítene neki visszarepülni az űrhajóhoz. Az űrhajósok a SAFER-et egy kis joystick segítségével irányítják, mint egy videojátékon"

2022. máj. 27. 15:33
 4/15 anonim ***** válasza:
95%
Egyébként nem is kell elszakadnia a pányvának, akkor is hasznos az a kütyü, ha csak véletlenül elengedik a kapaszkodót. Nem biztos, hogy könnyű kézzel megtalálni a pányvát és visszacibálni magukat. :)
2022. máj. 27. 15:36
 5/15 A kérdező kommentje:
Igen bár ki vannak képezve , de gondolom ha elsódrodna egy ember lenne stressz. Bár gondolom ez a rakéta úgy van kitalálva , hogy vagy az ürhajóhoz vagy az állomáshoz vissza menjen, de én úgy tudom, 3 valami kötél szerü izével rögzitik magukat.
2022. máj. 27. 16:18
 6/15 anonim ***** válasza:
86%
Én eddig csak olyan képeket láttam, ahol egy többfunkciós kábelük volt.
2022. máj. 27. 16:26
 7/15 anonim ***** válasza:
92%
Csak 1 kábel van.
2022. máj. 27. 17:06
 8/15 anonim ***** válasza:
85%
A Gravitáció c. filmben Clooney ilyennel repked az elején kötelek nélkül
2022. máj. 27. 17:32
 9/15 A kérdező kommentje:
Csak egy van? Én úgy tudtam 3, de persze nem kötekszek, csak én igy tudtam, hogy pont azért ha 1 elszakad legyen még ami fogja... az embert
2022. máj. 27. 18:00
 10/15 anonim ***** válasza:
75%

Mitől szakadna el?

Nincsenek ott olyan nagy erők.

2022. máj. 27. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!