Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért nincs ilyen tudomány?...

Miért nincs ilyen tudomány? (Elmetudomány)

Figyelt kérdés
Ellenérdekeltségbe ütközik?

2022. máj. 25. 20:41
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:

Nem, nem dolgozunk rajta. Épp ez az. Ezért a kérdés,

mert ha dolgoznánk rajta lenne eredménye, de nincs eredménye, mert különben ez a kérdés nem létezne.

2022. máj. 28. 15:20
 12/37 anonim ***** válasza:
56%

TE nem dolgozol rajta, mert szemmel láthatóan igen buta vagy.

Tudósok dolgoznak a témán, csak erröl az elözö ok miatt nem tudsz

2022. máj. 28. 19:13
 13/37 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Olvasol a témában szaklapokat?

2022. máj. 28. 19:44
 14/37 anonim ***** válasza:
100%

A tudományterületek nem a kutatásuk tárgya, hanem a kutatásmódszereik különbözősége okán különülnek el. Az elme, de a képzelet, vagy a gondolkodásmód is egy téma, amit többféleképpen lehet kutatni, a különböző tudományok (bölcselet, társadalomtudomány, természettudomány) a saját módszertanaikkal vizsgálódnak és vannak interdiszciplináris próbálkozások is a magyarázatokra.

És igen, rengeteg eredmény van, olvasni kell, sokat, főképpen angolul.

2#-es voltam.

2022. máj. 28. 20:01
 15/37 A kérdező kommentje:
De nem haladnak sehova, magamtól előbbre járok a témában, mint tudósbrigádok, csak mert tanulmányoztam saját magamon a gondolatok természetét, illetve mások kijelentéseit mesterségesen fabrikált szituációkban. Azután rájöttem hogy a mesterségesen fabrikált szituá
2022. máj. 29. 09:17
 16/37 A kérdező kommentje:
#14 kérek csak két főbb eredményt itt magyarul röviden. Nulla nix nincs előrehaladás, körbe körbe úsznak a mókuskerékbe
2022. máj. 29. 09:19
 17/37 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Azzal te csak a saját gondolataidat ismerted meg és saját reakcióidat, de arról nem tudhatsz, hogy más ember belső világa is ugyan ez-e, segítek, nem.

Az elme tudománya létezik és magas szinten űzik emberek, csak kevés a jó, valamire való szakember, a fotel tudós meg nem számít annak, mert az az alapokkal sincsen tisztába, még csak a tudományos kutatás módszertanával sem…

2022. máj. 29. 10:09
 18/37 anonim ***** válasza:
57%

1. Te NEM a világ vagy, hanem egy képzetlen, lelki gondokkal küszködö szerencsétlen lény - ezért a te saját problémáid nem jelentenek semmit az általános területen semmit.

2. A tudományos kutatásokat nem magyarul végzik, eredményeket csak angolul lehet megtalálni (mert eza tudomßanyos nyelv!), ha nem érted, az csak azt bizonyítja, hogy semmiféle tudásod sincs.

3. Ha valaki nulla tudással okosabb akar lenni mindenkinél, az a legtöbb esetben vagy mérhetetlenül buta, vagy a te esetedben emellett még mérhetetlenül beképzelt is, ami a legtöbb esetben pszichiátriai eset.

2022. máj. 29. 10:46
 19/37 A kérdező kommentje:

A konkrét gondolatok nem fontosak, de azokat kategóriákba lehet sorolni érzések alapján meg még egyéb módok alapján is, és így már lehet velük dolgozni, ami elsőre kicsit vicces hogy aki foglalkozik vele az is gondolatok, de 2 dologra is rámutat, egyik hogy kívűlről figyelhetem az összes gondolatot, tehátén nem vagyok egyenlő a gondolatokkal ami a témával foglalkozik, hanem valójában pártatlan megfigyelő vagyok folyamatosan végig, tehát az egész csak játék, másik hogy a gondolkozás hasonló mint a lélegzés, megfigyelhetem, megállíthatom, irányíthatom, és akkor is fut a "háttérben" ha már nem figyelek oda, (olyankor kapunk észbe néha hogy minek gondolkozok én ezen a sok hülyeségen, vagy épp jön egy okos gondolat,) tehát a gondolatok csak ritkán tudatosak.

Összességében nagyon fontos tisztában lenni hogy az általános énképünk amivel magunkat beazonosítjuk mindig téves azonosítás, mert az gondolatok építménye, tudatosulnia kell hogy valójában független megfigyelők vagyunk, ez azért fontos mert akkor tudunk jó kutatók lenni az elme terén ha kívűlről tekintünk rá.

Ez most csak kis ízelítő volt, ez még bevezetőnek is kevés.

Na ilyenekre gondolok én, ez hiányzik a tudományok közül. A közvetlen tapasztalataink megfigyelése, nem mindig csak elmenni egy gondolattal automatikusan, hanem legyen arra is egy tudomány ami a közvetlen tapasztalatunk megfigyelése, ami nem elmegy egy gondolati soron, hanem kívűlről tekint a gondolatokra, hogy megfigyelhesse azokat. Ugyanis észre se nagyon vesszük hogy ez lehetséges, és hogy mekkora csoda az hogy amivel eddig egyenlőnek hittük magunkat, amiben eddig sodródtunk, az megfigyelhető, megvizsgálható kívűlről.

2022. máj. 29. 10:58
 20/37 anonim ***** válasza:
Ha ezt az eszmefuttatásodat megmutatod egy pszichiáternek, akkor garantáltan elrendeli a kezelésedet, annyira beteges!
2022. máj. 29. 11:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!