Egy olyan civilizációnak a faja, amely már megállítja az öregedést és le tudja menteni a tudatát, hallhatatlan hogyan képes fenntartani a civilizációt, a túlnépesedéstől?
Igazatok van.
Ahhoz hogy elérjük ezt a fejlettséget ha el is lehet ezt érni, de nem tudom mit gondoltok a fizika törvényei tiltják hogy ilyen mértékű civilizációk nem fejlődhetnek ki? Hol tiltja az univerzum törvényei?
A probléma a távolságokkal van. A távolságok nagyok és még a jelenleg lehetetlennek tartott fénysebességgel is évmilliókig tartana akár csak a mi galaxisunkban eljutni egyik végből a másikba
Más galaxisokba meg még tovább és akkor még bolygót is kell keresni amin le lehet telepedni
"Letölteni a tudatunkat" -- ez egy butácsaka elképzelés. A tudatunk nem egy statikus szoftver, hanem pillanatnyi benyomások, ézékszervi hatások folyton változó összessége, amik az "én" érzetét alakítják. Egy emberi testnél egyszerűbb vagy attól eltérő érzékesési rendszerbe illesztése értelmezhetetlen.
Az "én" tudja, hogy jóllakott-e, fázik-e a lába, kell-e kakilni, viszket-e az orra, vagy épp fáj-e a foga. Az én tudja a kinti fény- és hangviszonyokat, a hőmérsékletet, de még az elektrosztatikus hatásokat.
Az idegrendszer információtömege maga az "én" élménye, és elválaszthatatlanul kötődik az idegrendszert hordozó testhez.
A "bennünk beszélő lényt", akit "énként" élünk át, ez az információtömeg és annak értelmezése hozza létre. Még egy másik emberi testbe való "átültetés" is millió elméleti dilemmát vet fel, nemhogy a "letöltés".
"millió elméleti dilemmát vet fel"
Ami mind butaság. Már többször volt olyan, hogy valaki olyan kiegészítőt kapott, ami előtte még csak nem is létezett (pl. nyelvkamera).
Pár hét, mire alkalmazkodik hozzá.
Ott is ugyanez a helyzet.
Meg kell tanulnia kezelni az új szerveket.
Pár hétig mesterségesen kell lélegeztetni, kb. ennyi.
Nyugodtan keress magadnak.
Eleve tisztázzunk egy félreértést: agyátültetés nem létezik. Testátültetés van.
Ugyanis ilyenkor nem a test kap egy új agyat, hanem az agy kap egy új testet.
Azon kívül ezt mindig teljes fej átültetésével csinálják, ennyivel egyszerűbb lesz a helyzet.
A probléma az, hogy a gerincvelő csatlakoztatását egyelőre nem tudják megoldani, ezért az illető béna lesz.
Na igen.
Tényleg jobb lenne előbb tájékozódni, és csak utána írni bármit is.
Ha viszont valami olyanra gondoltál, mint a sci-fikben szokott lenni: hogy egy működő tudatból csak az információt kiszedni, és azt áttenni egy másik agyba - nos, ez egy kicsit nehezebb dolog.
A letöltés része könnyebb - de még ehhez is PONTOSAN ismerni kéne az agysejtek működését és kapcsolatát.
Ha pedig már ott van az info valamilyen adathordozón - hogy megy át egy másik agyba?
Ehhez vagy új sejtek kellenének (nem nagyon fér be), de mindenképpen újra kéne huzalozni a fél agyat, amihez nem igazán értünk.
Marad az átültetés... majd, ha rendesen megoldjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!