Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért nem csak a "legjobb"...

Miért nem csak a "legjobb" termékeket árulják a boltok?

Figyelt kérdés

Miért van az, hogy én bemegyek egy boltba, és a többszáz termék közük kb 2 volt amit meg is vennék, és 3 -4 db amit kb ajándékba adnék...

(A többi gagyi bóvli, szerintem kb senki nem is veszi..kivétel lehet van, de csekély..)

Miért nem csinálnak olyan termékeket, amikből 100-ból 100-at megvennék?

Én csak olyan termékeket árulnék, amiket én is megvennék.

A boltosok miért nem így gondolkoznak?

2022. márc. 26. 14:40
 1/10 Sh4dowth3w0lf ***** válasza:
100%
Lehet olyan ügyfél akinek nincs pénze a "legjobb" termékre és beéri a gagyi bóvlival. A boltos pedig valószínüleg azt árulja amit meg is vesznek tőle, olyan termékért biztos nem ad pénzt amiről tudja, hogy ott eszi meg a rozsda a polcon.
2022. márc. 26. 14:46
 2/10 anonim ***** válasza:
94%

1. Amit te nem vennél meg, sokan megveszik, mert nekik az tetszik, és megfordítva. az emberek igénye, ízlése nem egyforma.

2. Ettől eltérő dolog, hogy egy szakmát sokféleképpen lehet művelni. Egyik ember olyasmi készít, minek csodájára járnak, másik gagyit, mert tehetségtelen vagy nem tanulta meg a szakmáját.

3. Egy ország gazdasága bonyolult és nem könnyen irányítható, ezért egyes szakmák meg vannak becsülve, mások nem, ami a fizetésekből is kiderül, de az emberek vélekedéséből is. És amelyik szakma nem megbecsült, ott a termék többnyire silány. Az ország gazdaságát a politikusok irányítják, most jobbára a legsilányabb módon. Annyira, hogy csoda, ha használható termék akad.

4. Ezen felül még számos más dolog is befolyásol. Például nálunk egy CBA bolt működik, felirata szerint "príma". Ehhez képest rendkívül silány. Az hagyján, hogy a dolgozók szine éhbérért és rabszolgaként dolgoznak, de az áru rendelésébe bele sem szólhatnak, azt a központ dönti el. Például volt egy tejtermék, amit kedveltem, egy adott időponttól nem létezett. Másutt volt. Rákérdeztem, azt mondták, a vezetés összeveszett a termék előállítójával és bosszúból megtiltotta a velük való kereskedést.

Hát így mennek nálunk a kereskedések, boltok, árucikkek. Silány ország silány termékek.

2022. márc. 26. 14:53
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A boltosnak nem az a feladata, hogy ízlésrendőrséget játsszon, hanem az, hogy eladja azt a terméket, amit az emberek megveszenk. Az, hogy *szerinted* mit nem vesz senki, az inkább csak azt jelzi, hogy egy nagyképű, beképzelt, másokat lenéző ember vagy, akinek fingja sincs a világról. Ha boltos lennél ezzel a mentalitással, csődbe is mennél.

A boltos ezzel szemben tudja, hogy az egyik ember ezt veszi, a másik azt veszi, és neki is az az érdeke, hogy olyasmit áruljon, ami nem rohad rá.

2022. márc. 26. 14:55
 4/10 anonim ***** válasza:
91%

Az eladást a kereslet-kínálat határozza meg. Tegyük fel, hogy a legjobb autó a BMW, ekkor hiába árulna minden autószalon BMW-t, hogyha nem lenne rá igény; vagy azért, mert ennyire felszerelt kocsira nincs szüksége az embereknek, vagy mert nincs rá elég pénzük. Emiatt kell mindenféle más fajtájú kocsit is forgalmazni világszinten, hogy minden igényt ki tudjanak elégíteni, ezáltal profitot termelni saját maguknak.

Egyébként tényleg beképzelt dolog, hogy azt te döntöd el, hogy miből mi a legjobb...

2022. márc. 26. 15:37
 5/10 anonim ***** válasza:
8%

A jelenleg befuttatott degenerált gazdaságpolitika a legfőbb oka a selejtes életvitelünknek és silány termékekre beállt ipari kultúránknak. Sajna jelenleg totalitárius rendszerben élünk, ahol a jót intézményes fellépéssel büntetik.

Ha lesz egy kis szerencsénk és felfut az Ukrajnában jelenleg elkezdődött konfliktus, akkor majd a nagy háború után meglesz a lehetőség egy sokkal jobb társadalmi berendezkedésre!

2022. márc. 26. 17:22
 6/10 anonim ***** válasza:
86%
5. Orvos látott már?
2022. márc. 26. 17:27
 7/10 anonim ***** válasza:
91%

"Miért van az, hogy én bemegyek egy boltba, és a többszáz termék közük kb 2 volt amit meg is vennék, és 3 -4 db amit kb ajándékba adnék...

(A többi gagyi bóvli, szerintem kb senki nem is veszi..kivétel lehet van, de csekély..)"

Ha senki se venné, akkor rég felkopott volna a boltos álla éhen. Tényleg úgy gondoltad, hogy a boltos megtömi mindenféle eladhatatlan kacattal a boltját, mert... Miért is? Szereti nézegetni?, és abból a 3-4-5 eladható termékből tartja fenn az egész boltot?

"Miért nem csinálnak olyan termékeket, amikből 100-ból 100-at megvennék?"

Mert a boltos nem kizárólag neked tartja fenn a boltját, hanem annak a sokszáz másik embernek is, akik - ritkábban vagy gyakrabban - bejárnak hozzá vásárolni.

"Én csak olyan termékeket árulnék, amiket én is megvennék."

Ha magadnak akarsz egy boltot csinálni, akkor tessék, televásárolhatod olyannal, amit magad is megvennél. Sőt, ha elég sokat keresel, akkor alapíthatsz egy olyan boltot, amiben kizárólag olyan termékek vannak, amik neked tetszenek, és akkor abban tele lesz olyan dolgokkal, amiket te megvennél. Aztán csodálkozhatnál, hogy miért is ráfizetéses a bolt, pedig te csupa használható és eladható terméket vásároltál bele, miért is nem vásárolnak nálad az emberek? Hmmm... Viszont meglesz az az előnye, hogy sosem kell tülekedned, sorban állnod, másokat kerülgetni meg szagolni, stb.

"A boltosok miért nem így gondolkoznak?"

Lehet, hogy voltak boltosok, akik így gondolkoztak. De aztán vagy hamar rájöttek, hogy egyetlen emberre alapozni egy egész boltot általában nem túl kifizetődő dolog, vagy ha ennek ellenére is kitartóak próbáltak lenni, akkor hamarosan lehúzták a rolót és megszűntek, becsődöltek. Ez amolyan természetes szelekció féleség a boltok között.

2022. márc. 26. 17:46
 8/10 anonim ***** válasza:
76%
#7: 10pontos! :)
2022. márc. 26. 19:15
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Van egy ilyen függvény, ami megmondja, hogy az adott árnál mennyien veszik meg az adott terméket, illetve van olyan kutatás is, hogy ha sok hasonló terméket kitesznek, akkor melyiket fogják venni (általában a közepest).

Úgyhogy kapaszkodj meg: az a 2-3 termék, amit te veszel - CSAK AZÉRT van a boltban, hogy az emberek többsége megvegye a következő (alatta levő) terméket, és ne azt, ami 2-vel van alatta, és még olcsóbb.

Sajnos a boltos azt fogja árulni, amit vesznek, és még haszna is van rajta.

Haszna vagy akkor lesz rajta, ha nagy a haszonkulcs (ez ritka), vagy sokat vesznek belőle.

2022. márc. 26. 19:57
 10/10 anonim ***** válasza:
75%

Kérdésem a következő.

Kézműves mester által megalkotott banángörbítő 15 000 forintok. Sok minkaórája van benne. Az anyagok is nehezen beszerezhetők.

Kisüzemi változata ugyanazt tudja, kézi munka is van benne, de sablonban készül. 8000 Ft.

Nagy tételben gyártott, olcsó alapanyag stb. Ára 4500 forint.

Na, akkor most van 3900 forintom.

Miből vegyek kézművest?

2022. márc. 26. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!