Milyen használható "okos" szavakat tudtok?
Ez evidens, hogy tudunk ilyeneket írni. Persze ez a privilégiuma csak annak van meg, aki rendelkezik internettel. Olyan banális dolgokkal nem foglalkozunk, mint a házimunka.
Hehe.
Nekem általános a beszédemben, amikor valamit magyarázok, a végére mindig odamondom hogy "csak hogy értsed a kontextust"
Illetve kedvenc beszólásom, a "Szublimálódj már el innen!" :D
Ehh...attól, mert idegen szavakkal tűzdeled tele a mondandódat, még nem fogsz intelligensebbnek tűnni.
Sőt, ha olyasvalakivel akadsz össze, aki tudja is a szavak jelentését, kellemetlen helyzetbe is kerülhetsz, ha éppen nem megfelelő szövegkörnyezetben alkalmazod őket, és ez leginkább nevetségessé tesz.
redundáns, illuminált (oké ez nem olyan szó, de jobb mint a részeg...), konzekvencia
Én ezeket használom, sajnos nem jut eszembe több most.
Szignifikáns, prediktálható, rezisztencia, reziliencia, diverzitás, virulens, akusztikus, vizuális, reverzibilis.
Ezek nem teljesen szakszavak, szövegkörnyezetnek megfelelően fordíthatók magyarra, de lefordíthatók azért!
Mert szerintem is csak nagyképűnek tartanak majd, ha ilyeneket használsz normál beszédben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!