Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Faraday kalitka építése?

Faraday kalitka építése?

Figyelt kérdés
Egy wifis kamera jeleinek árnyékolásához szeretnék Faraday kalitkát készíteni, de nem tudom, hogy hogyan kell. Rendeltem egy bezárható ajtajú grill kosarat, bele tettem a telefonomat, de az úgy viselkedett mintha semmi se történt volna. Mire kell oda figyelnem? Mennyire legyen vastag a fém? Hol tudnék hozzá alapanyagokat venni? A létező összes rádiófrekvenciás sávot ki szeretném zárni úgy, hogy közben a kamera kilásson a kalitka falán.

2022. jan. 27. 08:32
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Azt hiszem nem sikerült teljesen megértened a Faraday kalitka működését. Az csak arra való, hogy az elektromosságot, mágnesességet kizárja. A rádióhullámokra nincs hatása.
2022. jan. 27. 09:05
 2/5 anonim ***** válasza:
87%

Vegyél egy blokkoló tokot és szevasz.

[link]

2022. jan. 27. 09:29
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

#1 A radio hullám is elektromágneses hullám te nagyonhülye.

Felteszem a ràcs nem volt elég sűrű, pl egy mikró jó kiindulási alap mit kell csinálnod.

2022. jan. 27. 09:51
 4/5 A kérdező kommentje:
A tok nem lenne rossz ötlet, de az a baj nem átlátszó, nem lát ki rajta a kamera.
2022. jan. 27. 09:59
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

A lyukméreteknek a hullámhossz méreténél jóval kisebbnek kell lennie. Félhullámhossznál még gyakorlatilag résantennaként funkcionálnak a lyukak!

A csillapítás fokozatosan fut fel a lyukméret csökkenésével és a hullámhossz 1%-nál már kb. minden amatőr igényt kielégít az árnyékolóhatás.

2022. jan. 27. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!