Ha faraday kalitkában=kívül töltések vannak és a faraday kalitkát leföldeljük semlegesíti a kintről befelé és bentről kifelé ható elektromos tereket. Ha a földelést meg szüntetjük akkor ez a semlegesítés továbbra is fenn áll?
(a töltéseken nem változtatunk semmit)
Ha igen akkor hogyan lehet megszüntetni hogy olyan legyen mint a földelés előtt?
Hogyan semlegesíti?
Ez egyszerű :)
Mert nem kapok választ. (vagy a válaszok ellentétesek)
A semlegesítéshez nem kell földelés.
Azért tudja semlegesíteni mert a kalitkában elmozdulni képes töltések vannak, amik addig mozognak míg hat rájuk a töltések között ható Coulomb erő. Amikor már nem hat rájuk az azért van mert már semlegesítette az elektromos teret.
Ez a harmadikféle válasz amit kaptam. Azonban ez már helyesnek tűnik.
De ha az elmozduló töltések semlegesítik akkor gondolom pozitívnál több kerül oda negatív töltésből.
1. honnan szerzi a plusz negatív töltéseket?
2. ha a kalitkán belül van 1 töltés és kívül egy azonos erősségű ellentétes töltés akkor hogy rendeződnek a töltések hogy ne hassanak egymásra?
Már kaptál választ, legfeljebb csak nem értetted. Egyébként könnyebb lenne, ha képes lennél egy értelmes mondatot leírni. Ennek például szerinted mi az értelme:
"Ha faraday kalitkában=kívül töltések vannak"
"Már kaptál választ, legfeljebb csak nem értetted."
Igen háromféle választ kaptam. Amik között van 1-2 ellent mondás.
Neked lehet hogy csak az a lényeg hogy kapj valamilyen választ de nekem az is számít hogy az a válasz helyese.
Nem, semmi köze a földeléshez. Vezető belsejében levő üregben az elektromos térerősség zéró, feltéve, hogy nincsenek benne izolált töltések.
A Wikipediában eléggé gyenge az ide vonatkozó cikk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!