Létezik ilyen módszer?
Kersgettem a neten, de nem pont azt találtam amit kerestem.
Tehát valami olyan tinta vagy valami amivel ha írunk nem látszik meg, olyan mint uv fényes, de mondjuk pl egy különleges fólián keresztül lehet látni vagy valami ilyesmi.
Tudtommal nem. Minden anyag magába szívja a fény egy részét, a maradékot meg visszaveri. De ahhoz, hogy az legyen, amit te mondasz, ahhoz a tinta álltal visszavert fénynek egy részét kell úgy magábaszívni egy fóliának, hogy a maradék, amit átereszt, az látható legyen. Itt nem a fóliával van gond, hanem azzal, hogy az a fény, amit a tinta majd visszaver ha hozzáér, annak nem szabad láthatónak lennie, mert ha csak látható fény éri a tintát, akkor annak az a része, amit nem látsz, azt már nem látod, így a tinta sötétebb lesz, ne is beszéljünk arról, hogy az UV fények a fény spektrumán feljebb vannak, és a visszavert fény csak lejjebb lehet. A tinta viszont infravöröset se csinálhat a fényből, mert akkor te feketének látnád.
Összefoglalva: önmagába nem lehet, mert a tinta akkor szürke, vagy sötét lenne, tehát csak azt lehet, hogy fólia ÉS uv lámpa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!