Krumpli főzéskor fő ki keményítő a krumplibol?
Figyelt kérdés
Ha igen, hol van nagyobb mennyiségben, a krumpliban vagy a vízben?2021. nov. 30. 18:17
1/2 anonim válasza:
A keményítő egy nagyon nagy, ellenálló molekola-láncolat, amiben vannak elágazások is. Maximum egy picit meg tudod bontani főzéssel. (Ezért puhul meg a krunyó.)
Ha mindenképpen hasogatni akarod a keményítőt, akkor azt enzimekkel könnyebben tudod eszközölni... :,D
2/2 anonim válasza:
Nyilván fő ki belőle egy rész, és sokan felhasználják a krumpli főzőlevét. Zöldségleves, bableves, lencseleves és mártások készítéséhez használják alaplének. De a döntő többsége a keményítőnek a megfőtt krumpliban marad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!