Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A fülkagyló tényleg vezeti,...

Nemo kapitány (V.A.) kérdése:

A fülkagyló tényleg vezeti, ill. tereli a hangot befelé?

Figyelt kérdés

A külső hangok hatására a dobhártya rezgésbe jön.

De ehhez mi köze a fülkagylónak? Akinek nincs, vagy kisebb az rosszabbul hall? Tényleg nem értem, hogy ha "működik", akkor hogyan teszi. Mert ha én tervezném, akkor sima lenne, és jobban tölcsérszerű.

2010. szept. 5. 10:04
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Azt belátni, hogy segíti a hallást nem nehéz, beszéltess valakit magadhoz, közben fordulj felé, neki háttal, oldallal stb. Érzékelhető lesz a különbség, főleg ha halkan beszél.

Sima és tölcsérszerű fül pedig nagyon jó egy lónak, aki tudja forgatni a fülét. De az ember nem, így olyan struktúra kell, ami több irányból érkező hanggal tud valamit kezdeni.

2010. szept. 5. 10:25
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A tölcsérszerűt a hang irányába kéne fordítani, így viszont azokat a hangokat hallod legjobban, amik abból az irányból jönnek, amerre nézel.
2010. szept. 5. 14:39
 3/3 anonim válasza:
A fülkagyló segít összeterelni a hangokat. Jobb, ha nem te tervezed az ember fülét, mert nekem pont az volt a baj, hogy tölcsérszerű volt a fülem, és elálltak a fejemtől. Csúfoltak is érte eleget. Aztán egy doki kialakította a redőt és azóta rendesen állnak a füleim. A hallásom ugyanolyan maradt. :)
2012. jan. 18. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!