Megnéztem a youtube-on az "Egyetemistateszt I. : ELTE vs. BME"-t. Sírjak vagy nevessek?
golyóstollas kérdésre a műszakisoknak tényleg illett volna válaszolni..
de sztem bölcsészeknél nem olyan nagy gáz ha nem tudták...
Mondjuk ha engem kérdeéznek, akkor mindegyikre tudom a választ. Csak hát ugye én nem az ELTÉ-n vagy a BME-n tanulok. Illetve van a videónak egy közgázos verziója is, az is fenn van youtube-on.
A felmérés amúgy sem reprezentítív, meg gyanítom, rendesen megvágogatták az anyagot, mégpedig úgy, hogy azokat, akik tudták, egyszerűen kivágtak, aik meg beégtek, azokat mutogatták. Szóval kicsit hatásvadász a dolog... Viszont még így is szégyen, hogy ilyen alap dolgokat, amiket minden érettségizettnek tudni kell, nem tudtak emberek...
Így van, eltörölték a felvételit, és a halál lebutított középszintű érettségivel is felvesznek a legtöbb helre: a saját sírják ássa a felsőoktatás. Én mondjuk elvárnám, hogy egyetemre csak és kizárólag emelt szintű érettségivel lehessen jelentkezni (ahogy régen volt, csak akkor még felvételinek hívták), de akkor a mostani diákok 80%-a kizúgna (ami mondjuk nem is lenne baj, így is túl sok a diplomás).
Én régebben láttam és sírtam rajta. Az még hagyján, hogy valaki nem tudja, mit csinál egy toll a Holdon. Na de hogy nem is süllyed el szégyenében :S
Szerintem ezek alap kérdések voltak. Ilyeneket egyszerűen mindenkinek, aki legalább leérettségizett, tudni illik. Aki ilyet nem tud, szerintem semmi keresnivalója az egyetemen. Én is eltés vagyok (engem nem kérdeztek meg, bár talán nem is baj, úgyis kivágtak volna :) ), és tényleg ez a színvonal. Sajnos ma az is egyetemre megy, akinek a szellemi színvonalához és főleg a tanulási hajlandóságához pontosan megfelelne egy szakmunkásképző. Úgysem lesz más: diplomás szakmunkás, aki nem tartja cikinek azt hangoztatni, hogy a szakterületén kívül semmi máshoz nem kell értenie. Pedig dehogyisnem... :(
Sajnos, jellemző. Magam is tapasztalom, hogy - egyébként okos, intelligens emberek is - mennyire nincsenek tisztában az őket körülvevő fizikai világ működésével.
Ez önmagában még nem is lenne olyan nagy baj, hiszen ez a része a dolgoknak könnyen megtanulható. A nagyobbik baj az, hogy sokan büszkék rá. Kinevetik, lenézik azt aki nem úgy "gondolkodik", mint ők.
Azután lehet "ufóhinni", "Nibiruzni", mindenféle agyament világvége forgatókönyvet kitalálni, stb... Mindezt a "humán műveltség" jegyében.
dellfil
Jajj de jó h. ezen az oldlaon mindenki ilyen okos és öntudatos...
Attól h.valaki ezekre nem tudja a választ,nem lesz egyből szánalmas. A saját szakmájában (akármi is legyen az) attól lehet majd nagyon jó.
Ez a video meg nyilván nem a korrekt választ adókra lett kihegyezve...
"Attól h.valaki ezekre nem tudja a választ,nem lesz egyből szánalmas."
Dehogynem! Most gondold el, hogy ezeknek a taplóknak szavazati joguk van, és úgy dönthetnek egy ország sorsáról, hogy azt sem tudják, mikor volt a II. vh, amit egyébként a nagyszüleik átéltek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!