Miért van majdnem egész évben hideg?
"Most meg egész ősszel is hideg van nagyon."
Hát nekem éppenséggel ez egy elég meleg ősznek tűnt. Most jönnek az első igazi fagyok.
Pár hete még csaknem mindennapos volt a napközbeni 20 fok. Most is 15 fok van.
A tavasz valóban elég hűvös volt, május közepe, vége felé kezdett, szinte hirtelen felfutni a hőmérséklet.
Én úgy látom, hogy mintha az átmeneti időszakok, a tavasz és ősz lennének nagyon lerövidülve, a hivatalos időszakuk végén mutatják csak a "normális" hőmérsékletüket, rövid ideig és gyorsan fordulnak át a következő évszakba, télbe, nyárba.
Maga a tél meg elég gyengusszá vált, január végén februárban mutat csak valamit.
Nyáron jön a hiszti h meleg van télen meg jön a hiszti hogy hideg van egy 80 évesnél értem.
Én a tavaszi és az őszi időjárást nem szeretem. Reggel befagy a segged, délután meg rövid gatya és póló kell mert belerohadsz a ruhádba... Szépnek szép mindkét évszak, de inkább a nyár vagy a tél... Mindegy melyik. 37-38 fokig elvagyok. Ha tartósan 30 fok felett van akkor meg hozzászokik az ember. Hideggel is ugyan így van...
Az a baj, hogy a nyár vége is értékelhetetlen volt, augusztusban 12 fok....
"augusztusban 12 fok...."
Alkalmilag.
Előfordul. Most sem álladóan volt ilyen.
Alkalmilag? A fél hónapban annyi volt, az ismerőseim nagy részének elcseszte a nyaralását.
A kérdezőnek a válasz: ilyen az éghajlatunk. Nekem sem a kedvencem, az év 12 hónapjából legalább 8-at hidegnek érzek.
Egyébként eddig nincs meleg évünk, inkább nagyon vegyes a kép: enyhe téli hónapok, aztán nagyon hűvös április-május, nagyon meleg június-július, aztán augusztus átlag alatt, csak az ősz eddig az, ami átlag körül alakult.
"Bács-Kiskunban pl a kinti hőmérő épp 16-ot mutat. Szerintem egész kellemes, napos idő van, pláne novemberhez képest."
ne ba.. nálatok már november van? :D
Mi aug 22-én indultunk nyaralni, 10-12 fok volt napközben... Júniusban volt 1-2 hét meleg, aztán annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!