Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mit javasoltok?

A nagy Levin kérdése:

Mit javasoltok?

Figyelt kérdés
Van jópár régi iratom. Főleg a szocializmus idejéből, de van néhány régebbi is. Rendszerezni szeretném őket. Arra gondoltam, veszek egy laminálógépet, és lefóliázom az összeset. Szerintetek ez jó, vagy rossz ötlet?
2021. okt. 17. 08:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ milyen iratok. A laminálás nem épp a legjobb eljárás.
2021. okt. 17. 09:10
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen, attól tartok én, is, hogy ez egy amolyan végleges megoldás.
2021. okt. 17. 09:19
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
milyen iratok ezek? Tudod megfelelően tárolni?
2021. okt. 17. 09:26
 4/8 A kérdező kommentje:

XIX. századi periratoktól kezdve iskolai értesítők, levelek, különböző anyakönyvi kivonatok, oklevelek, ilyen- olyan iratok. Ne gondoljatok itt értékes dolgokra, inkább csak az én számomra értékesek, mint afféle történelmi momentumok.

Most egy cipősdobozban és egy régi nagy alumínium elsősegély dobozban vannak.

2021. okt. 17. 10:01
 5/8 TappancsMancs ***** válasza:
Az ilyenekért akár pénzt is adnak, mert történelmi kutatásban hasznos. Érdemes lehet megkérdezni az Országos Széchényi Könyvtárat, de még előtte több antikvitásban is megmutatni, mert ilyenek között értékes dolgok is lehetnek. Összeget nem mondanék, mert se túl se alá ne becsüld - tényleg bármi lehet közte. De még az egyszerű iratok is érték kutatásokban. Pl régi fényképeket is vesznek így, mert sok történelmi dolog látszik rajtuk. És szerintem se lamináld le, mert az tönkreteszi ha értékes. Kezeld finoman addig is...
2021. okt. 17. 10:35
 6/8 A kérdező kommentje:

Nem szívesen válnék meg tőlük, már csak azért sem, mert egy része családi hagyaték, viszont szívesen publikussá tenném, csak nem tudom, hogyan.

Rendben, lebeszéltetek a laminálásról, én is éreztem, hogy nem túl jó ötlet.

2021. okt. 17. 10:53
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ mindenkinek!
2021. okt. 17. 10:53
 8/8 anonim ***** válasza:
0%
Kuka
2021. okt. 17. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!