Megtalálható még valami, a berlini führer bunkerből?
Én ugyan nem jártam még Berlinben, de engem is érdekelt a téma, ezért utánanéztem. A válasz az, hogy igen, egyes részei még megvannak, de nem elérhetőek a felszínről.
Jelenleg így néz ki a hely:
A háború után a szovjetek lerombolták a Kancellária épületeit, és a bunkert is próbálták felrobbantani, ez utóbbi viszont nem sikerült nekik. A keletnémet kormány az ötvenes évek végén szintén végzett bontási munkálatokat, de a bunker nagyrészt megmaradt, csak lezárták a bejáratokat. Ezután harminc évig nem nyúltak hozzá, csak 88-89ben kezdtek építkezni a bunker körül, ekkor feltárták és megsemmisítették a bunker egy részét, de voltak olyan részek is, amiket csak visszatemettek, ezek a mai napig ott vannak. A belinkelt képen látható épületeket a kétezres években építették, az emléktábla a 2006-os foci vb idején került oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!