Szerinted hogyan és miért keletkezett a koronavírus?
"s mivel betetted egy gondolatjeles egyenrangú felsorolásba, nem választottad külön, eléggé látszik, hogy te igenis így gondolod."
Ez már csak te gondolod bele, én nem gondolok semmit. Illetve legfeljebb annyit, hogy nem kizárható az sem, hogy módosították.
"Mire? Vírusmódosításra?"
Igen. Ez néhány napos hír.
"Nem mintha az bármit is bizonyítana."
Te tényleg ennyire hülye vagy? :D Vagy most kivel vitatkozol, a hangokkal a fejedben? :D
Nem írtam, hogy ez bármire is bizonyíték lenne.
"Te tényleg ennyire hülye vagy?"
Nem, de te legalább paraszt.
"Nem írtam, hogy ez bármire is bizonyíték lenne."
Ezt hoztad fel alátámasztani a feltételezésed, hogy módosíthatták.
A feltételezésed alapjának bizonyításáról van szó.
Értem?
"Ez néhány napos hír."
Végigolvastam. A linkeléseket is.
És állati gyanús. Kiszivárgott hiteles dokumentumokra hivatkozik, amikről a Drastic Research állatja is, hogy még linkeli is, aztán meg ott csak a saját maguk által készített dokumentumoldalak állnak, meg körkörös hivatkozások ezekre.
Egy vasak scan nincs az állítólagos dokukról. Meg szó van egy kiszivárogtatóról.
Nagyon erősen az az érzésem, hogy itt egy facán megtervezett Biden kormányzati politikai húzásról van szó, ami egyszerre támadja Kínát meg a volt Trump kormányt.
Szóval várjunk csak szépen a tudományos hiteles reakciókra ezen a vonalon.
Addig ez nem sokkal több egy felfújt pletykánál.
#23: Jogos, de azt éppenséggel nem zárja ki, hogy a laborba be- és onnan kijutott.
Ez a fertőzőbbre tuningolás sántít erősen.
A többi szerintem totál 50-50% esélyre áll a labortól független terjedéssel.
Az ne zavarjon, hogy sok évvel a vuhani kitörés előtt történt a bányászok megfertőződése, és vuhantól jó 1000 mérföldre.
Tehát szerinted a vírus megfertőzte a bányászokat, majd ezután várt vagy 8 évet, addig nem csinált semmit, tévézgetett gondolom, aztán meg nem is tudom, felült egy vonatra, elment 1000 mérfölddel arrébb a vuhani halpiacra, és ott kirobbantott egy világjárványt :DDDDDD
Igen, ez valóban sokkal valószínűbb, minthogy a tényszerűen a vuhani laborban dolgozó kutatók által begyűjtött vírus szabadult ki valami balesetnek köszönhetően :DDDDD
"Ez a fertőzőbbre tuningolás sántít erősen."
Persze, hogy sántít, de nem is állítottam, hogy ez tényszerűen megtörtént.
Ez egy feltételezés, amit elvetni teljesen nem lehet.
Az viszont jóval biztosabb 50%-nál, hogy a vuhani laborból jutott ki véletlenül a vírus.
Vagy megfordítva a logikát: sokkal valószínűtlenebb az, hogy az eredeti vírus az eredeti helyéről tök véletlenül odakeveredett 8 évvel később és 1000 mérfölddel odébb, és ez okozta a járványt.
Arról nem is beszélve, amit már sokszor említettem, hogy a kínai hatóságok következetesen akadályozni próbálták a nemzetközi kutatócsoportok munkáját, amikor a járvány eredetét próbálták feltárni.
Ez persze még mindig nem teszi tudományos ténné az elméletet, de annyi dolog illeszkedik bele abba az elméletbe, hogy a vuhani laborból jutott ki valahogy a vírus, hogy mindezek fényében konkrétan ostobaság azt állítani, hogy bármelyik másik forgatókönyv valószínűbb lenne.
Mert bármelyik másik forgatókönyv esetén több ellentmondás és gyanús körülmény merül fel, mint a laborszökevény teória esetén.
Egyébként nem is értem, miért olyan k-rva hihetetlen dolog, hogy egy vírus emberi hanyagság következtében kijut egy laborból, és járványt okoz.
Ennyi erővel a csernobili katasztrófát is lehetne tagadni, hogy emberi hibák vezettek oda, mert hát annyira hihetetlen, hogy egy atomerőműben ilyesmi történhet.
Dehát megtörtént az is.
Ez van, ahol emberi tényező van, ott hibák is előfordulhatnak, a legszigorúbb biztonsági intézkedések és protokollok mellett is.
Erre jónéhány példát szolgáltatott már a történelem.
Én magam nem vagyok biológus. Nem értem az orvos szakkifejezéseit. Azt mondja, hogy kimutatták, hogy bizonyíthatóan laborból került ki a vírus. Olyan a vírus mintha adenovírus vakcinát kaptak volna, ami lehetetlen egy evolócionálisan kifejlődött vírusnál. Másrészt pedig olyan rész található a vírusban, ami a természetben nem alakulhat ki természetes úton https://www.youtube.com/watch?v=CPRbiC-PieE
Gondolkoztál már azon, hogy mennyire bonyolult lehet igazolni egy vírus mesterséges eredetét?
A videó (aminek a szerzője nem nagyon tűnik nekem hozzáértőnek) a következő kamut-tudományos cikk alapján készült:
Már többször előkerült korában, írtam már bővebben róla:
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..
56. válasz, lentebb ide is beidézem.
"Olyan a vírus mintha adenovírus vakcinát kaptak volna, ami lehetetlen egy evolócionálisan kifejlődött vírusnál."
Ennek nem nagyon van értelme, az adenovírus nagyon nem hasonlít a koronavírusra.
"Másrészt pedig olyan rész található a vírusban, ami a természetben nem alakulhat ki természetes úton"
Olyan nem nagyon létezik (a CGG bázishármasok, amiről ír, meg biztos nem olyanok, ami nem alakulhatott volna ki természetes úton).
A korábbi elemzésem (nem az egész cikkről, mert egy csöppet hosszú, de már az elején van bőven benne csemegézni való):
"Ránéztem a cikkre. Már eleve elég fura, hogy nem nagyon sikerül például rendesen hivatkozni (nincs hivatkozás lista, stb.), vagy például a képeknek sem felirata nincs, se a szövegben egyértelmű jelölések. De ezek értelemszerűen csak formai hibák, nem jelentenek semmit.
Azonban jött rögtön egy érdekesnek tűnő mondat:
"Surprisingly the specimens also contained the adenovirus “pShuttle” vector, developed by Chinese scientists in 2005 for SARS-CoV-1."
(4. oldal, utolsó bekezdés)
Van is hivatkozás, szuper! Nézzük meg!
Nos sajnos a hivatkozás nem valami olyan oldalra vezet, ami alátámasztaná a cikkben megfogalmazott állítást, hanem magának a vektornak a szekvenciáját tartalmazó adatbázis oldalra.
Hm, akkor mégis honnan vette ezt az információt, próbáljuk kikeresni. Nos nem azt a cikket találtam meg, hanem a kritikai elemzését:
Eszerint két "aprócska" hibát/csúsztatást:
1. A szekvencia egyáltalán nem egyedi a SARS-CoV-2 vírusban, számos másik vírusban is megtalálható.
2. Azt a bizonyos pShuttle vektort úgy csinálták, hogy egy adenovírus genomjában berakták az előző SARS vírus spike proteinjének génjét (pontosabban egy darabját). (Ezt a cikk által megjelölt hivatkozásban írják le.) Innetnől kezdve nagyon meglepő, hogy ez a szakasz hasonlít a viszonylag közeli rokon SARS-CoV-2 geomjának megfelelő részére. (Az általam idézett cikk alapján pedig az adenovírus vektorral nincs érdemi homológia.)
Állítólag nem alapoz erre a cikkre a későbbi vizsgálatban, de akkor is bőven ad okot gyanakvásra, ha így indít egy cikk.
Csak még egy mondat a "Laboratory Origin Hypotesis" fejezet elejéről:
"No other coronavirus in the same subgenera has a furin cleavage site, as it is called."
Nos ez az állítás önmagában úgy tűnik igaz (bár ezt nem (sem) hivatkozta le a tisztelt szerző). Viszonyt a nemzetségben (azért az sem olyan durván tág rokonsági kör) bőven előfordulnak koronavírusok olyan spike proteinnel, amin furin hasítási hely van. Egy friss elemzés alapján a emzetségben többször is, egymástól függetlenül kialakult a furin hasítási hely. A következtetésük alapján ez egyáltalán nem utal mesterséges eredetre (bár önmagában ki sem zárja azt).
Na még egyet (csak szemezgetek):
"Experiments in three independent laboratories also demonstrate that CoV-2 has changed genetically so much that it can no longer infect any bat species cell culture tested."
(7. oldal, 2. bekezdés)
Állítólag 3 független vizsgálat történt - ebből 0-t hivtkozott le. (Ez már egy szakdolgozatban is elég kínos lenne.)
Amúgy nem sokkal az idézett cikk előtt arról írt, hogy a denevér, amiről feltételezik, hogy az emberre átterejdt a vírus, 1900 km-re él Wuhantól. Hát kis utánanézéssel nem úgy tűnik.
Hupej tartományban (ahol Wuhan van) a fenti link alapján ugyan valóban nem találták meg, de a környező tartományokban szinte mindenhol. Kb. bő 200 km-re lehet a legközelebbi pötty, ahol megtalálták a denevért, és nyilván nem tárták fel az összes élőhelyét. (Amúgy meg ugye az az egyik elképzelés - bár nem tudom jelenleg mennyire elfogadott - hogy egy állatpiacról indult el a járvány, ahol mindenfél állatokat összegyűtjenek messzeföldről.)
Összegezve: ez a cikk finoman szólva sem tűnik meggyőzőnek. (Amúgy a cikk szerzője eddig (saját bevallása szerint) mellrákkal és kapcsolódó betegségekkel foglalkozott, szóval nem hinném, hogy egy vírusszakértővel volna dolgunk...)"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!