Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Igaz, hogy most ez a célja a...

Igaz, hogy most ez a célja a Nasa-nak?

Figyelt kérdés
Azt hallottam valahol, hogy a Nasa azon van, hogy a Marsot emberi életre alkalmassá tegye. Tudjuk ugye, hogy a Föld már igen csak a vége felé jár, teljesen leélte az emberiség, ezért a Nasa először növényeket telepít a Marsra, majd amikor eljön az ideje embercsoportokat visznek el, hogy kiépítsék. Nekem ez elég lehetetlennek tűnik, lehet hülyeség.
2010. aug. 28. 22:34
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Elviszik a gazdagokat, mi kilőjük őket, és mindenki él boldogan egyenlőségnben.
2010. aug. 28. 22:36
 2/17 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem nem igaz, bár jó eljátszani a gondolattal.

Annyi a baj, hogy ott hatalmas a hőmérsékletingadozás.

És igaz hogy van ott levegő, de sokkal kisebb mértékben mint itt. Légzésre nem alkalmas. A növényeknek nem kell annyi oxigén, azt is tudjuk, sokkal inkább szén-dioxid, ami ott bőségesen van. Nem tudom, hogy elméletben lehetséges-e... talán nagy tűrőképességű növényeknek.. és ha - tegyük fel - néhány növényt sikerülne "felvinni" a Marsra és elszaporítanánk, akár változhatna is olyan szinten a légkör, hogy lélegzésre alkalmas lesz az ottani levegő,de ehez évszázadok is kellhetnek.

De a hőmérsékeltingadozás problémáját nem tudnánk megoldani.

Nem tudok sokat a Marsról, lehet hogy lehetetlent mondtam, de akkor honnan jött ez az ötlet?

2010. aug. 28. 22:43
 3/17 anonim ***** válasza:

tundrai növényeket...

bár ez majdnem lehetetlen, mert nincs tápanyag a talajában :D

2010. aug. 28. 22:45
 4/17 anonim ***** válasza:
azta,.. de rohadt éhes lettem
2010. aug. 28. 22:46
 5/17 anonim ***** válasza:
83%

erre bukkantam, nézz bele, ide illik:

[link]

2010. aug. 28. 22:51
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy nagyon hosszútávú terv...

Igazából 200+ évet jósolnak rá a project beindításától kezdve, hogy lakható legyen a Mars. Az eljárást Terraformálásnak hívják.

A lényege, hogy első körben üvegházhatást okozó gázokkal töltik fel a legkört (pont úgy, ahogy a Földön is, csak itt pont gondot okoz). Ez felmelegítené a légkört, amitől a szilárd széndioxid szublimálna és a légkörbe kerülne.

Mikor a bolygó egyenlítője környékén a középhőmérséklet eléri azt a szintet, amit a földön a magaslati (3000 méter környéke) növényzet elvisel, akkor kezdenék meg a növények telepítését mohákkal, később esetleg fenyőfajtákkal.

Az emberek szállítása még rettenetesen messze van.

2010. aug. 28. 23:13
 7/17 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! :)

Azt azért gondoltam, hogy nem holnap megyünk.:D

2010. aug. 28. 23:23
 8/17 anonim ***** válasza:
73%
Még egy holdbázisra sincs pénz! Pedig arra is szükség lenne, mert onnan könnyebb elindulni, a kisebb kezdősebesség miatt! Meg ásványkincsek felkutatása miatt is.
2010. aug. 28. 23:49
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Most olvastam: igen, úgynevezett szuperüvegházhatással akarják elérni, és nem telik 300 évbe, bár nem sokkal rövidebb :D

a levegőn is akarnak változtatni. legalább 1000 évig tartana a levegő elviselhetővé tétele, ha eltelítené a felszínét mindenféle növény

2010. aug. 28. 23:58
 10/17 anonim ***** válasza:
58%
voltak itt jó válaszok igen,de valamivel nem számoltok amúgy:D okés,hogy nincs pénze a nasanak,meg senkinek se a tervre,meg kivitelezhető egyértelmű,de szerintem mire oda jutnak,hogy elkezdik ezt a projektet,előbb befogják fejezni,mint ahogy most tervezték.valószínűleg ha 50 év múlva kezdenék,akkor nem pont azokat a technikákat alkalmaznák,mint most,hanem jobbaakt,amivel lecsökkenne mindennek az ideje..tehát az,hogy mennyi idő lenne lakhatóvá tenni a marsot nem egyszerű kérdés,mert későbbi technikai vívmányoktól függ. pl simán eltudom képzelni,hogy genetika területén elérnek olyan novényt,ami az ott lévő anyagok felhasználásával sokkal gyorsabban,és nagyobb mennyiségű oxigént termel,mint a most ismert növények valamelyike.
2010. aug. 29. 02:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!