Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Egy szám pozitív osztói? (1350)

Egy szám pozitív osztói? (1350)

Figyelt kérdés
Üdv, az 1350 pozitív osztói érdekelnének, hogy hány darab van belőle. Elég nyilvánvaló, hogy miért kérdezem,(szerintem most sokan keressük :D) ha valaki még a megoldás menetét/szabályát is leírja azt külön megköszönöm, mert mindig jó gazdagítani kicsit a tudásunkat! :D

2021. júl. 28. 12:36
1 2
 11/19 BringaManó ***** válasza:
100%

Légy erős, az emberek többsége ilyen...

"matekból nem nagyon tanítanak olyasmit az általános suliban meg középsuli első egy-két évében, ami ne lenne mindennaposan hasznos"

jaj, nagyon buborékban élsz... :-/

"enélkül a legnagyobb közös osztó és legkisebb közös többszörös meghatározása elég nehézkes"

"a fent említett két művelet, főként törtek egyszerűsítésére"

rettentően mindennapos problémák, tényleg... :-DD

(bocsánat, hogy felvihogtam)

2021. júl. 29. 08:43
 12/19 Wadmalac ***** válasza:
0%

"jaj, nagyon buborékban élsz... :-/"

Alapvető ismereteket tanítanak ahhoz , hogy életképes legyél ebben a civilizációban.

Ha az ezt értéktelenné teszi, hogy egy lusta, ingyenélő, fogyatékosság nélkül szinte írástudatlan és számolni képtelen ember is meg tud élni, akkor nagy baj van.

"rettentően mindennapos problémák, tényleg... :-DD"

Egen, az, hogy az emberek igen nagy százaléka arra képtelen ,hogy észrevegye, ha a visszajáróval átverik a boltban, valóban azt mutatja, hogy ez a jó irány.

2021. júl. 29. 09:46
 13/19 BringaManó ***** válasza:
100%
na most aztán meglesz a gondolkodnivalóm hetekre... minden visszajárónál el fogok mélkedni rajta, hogy ezt hogy tudnám összekötni a törtek egyszerűsítésével meg a legkisebb/legnagyobb közös dolgokkal...
2021. júl. 29. 10:03
 14/19 Wadmalac ***** válasza:

"minden visszajárónál el fogok mélkedni rajta, hogy ezt hogy tudnám összekötni a törtek egyszerűsítésével meg a legkisebb/legnagyobb közös dolgokkal..."

Miért ferdítesz?

A prímtényezős felbontás ugyanannak az alap mateknak a része, az összeadás-kivonás, osztás-szorzás történetnek.

Ebből az osztásé.

2021. júl. 29. 10:31
 15/19 Wadmalac ***** válasza:

Utánanéztem, általános suli hetedikes anyag.

Nem nevezném hiperprofeszionális, csak szakembereknek, szakterületén szükséges tudásnak.

Mondom, az más téma, hogy ma aki legalább 100 szavas szókinccsel beszélni tud, megél.

2021. júl. 29. 10:35
 16/19 BringaManó ***** válasza:

és még én ferdítek... (pedig olyan szépen idézgetek...) mindegy, hagyjuk, annyit nem ér

(már ennyit sem ért volna, kell nekem mindenbe belekotyogni... :-)

na, inkább "bölcs maradok"

2021. júl. 29. 20:35
 17/19 anonim válasza:
100%
1-es válaszadónak: mi ezt nem tanultuk sem általános, sem középiskolában :) jó voltam matekból, de kombinatorikában idáig nem jutottunk el. Csak azért mondom, mert nem mindenki tizen-huszonéves, én pl. 43 vagyok, és nekünk nem volt ez tananyag :)
2021. aug. 1. 21:10
 18/19 BringaManó ***** válasza:

szerintem ennek a kérdésnek nincs köze a kombinatorikához... (vagy van? :-o )

én is annyi vagyok még pár napig, de fogalmam sincs, hogy mi volt a tananyag a suliban... :-)-:

2021. aug. 1. 21:55
 19/19 Wadmalac ***** válasza:

"szerintem ennek a kérdésnek nincs köze a kombinatorikához... (vagy van? :-o )"

Tényleg semmi.

2021. aug. 2. 07:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!