Talán meg lehetne oldani hogy az emberek ha nem is örökké legalább 5ezer vagy 10ezer évet éljenek?
"a Fák átlagosan 5ezer évet élnek"
WTF????????
A fák életkora különböző: pár 100 évtől pár 1000-ig.
De nem attól élnek sokáig, hogy valami különleges DNS-ük lenne... sőt: az emberé sokkal jobb ebből a szempontból.
Azért élnek sokáig, mert vagy nagyon lassan élnek, vagy pedig telepes lények, tehát az utódok a szülőkhöz kötődnek, és együtt élnek.
HA a jelenlegi munkád rossz, akkor keress mást. Ha kell, akkor tanulj hozzá.
Az ember átlagéletkora nem 120-200 évre van beállítva, hanem úgy 30-40-re, ezt tolja ki manapság az orvostudomány egyre jobban.
Az pedig, hogy a Fák 5000 évig élnek, teljesen abszurd. Egy diófa 150-160 évig él, ha egészséges marad, az almafa 80-100 évig, a tölgyfák átlagéletkora 3-400 év, rendkívüli esetekben elérheti a kétezret is. De még mindig nem tartunk 5000 évnél, a felénél sem.
És a fáknak is van rengeteg betegségük. Nekik is vannak baktériumaik, vírusaik, illetve a legnagyobb gazdasági kárt okozó parazitáik. Mit gondolsz, miért permetezik a gyümölcsösöket?
A fák DNS-éből kivonni amitől olyan sokáig élnek, hülyeség. A fák teljesen másképp működnek. Az emberek természetes, betegségek nélküli halálát a szívizom spontán leállása okozza. (Ha bármilyen betegségben vagy sérülésben szenved valaki, az is ezt okozza egy idő után, de a jelenség magától is megtörténik, ha eleget élt az ember.) Egyszer a szív elfárad. Hogy mennyi idő kell neki, a kedvezőtlen külső hatások mellett a gének befolyásolják. Na mármost, a fáknak nincs szívük, de semmilyen azt helyettesítő, anyagáramlást pumpáló szervük nincsen, szóval…
Az emberi életet sokkal inkább az egyszerű orvostudomány fejlesztésével lehetne növelni, pl a fejlődő őssejt-tudomány. És egyre nő is az emberi élet hossza, lassan, de biztosan. 150 éve, az oltások, antibiotikumok és a közhigiénia kora előtt átlagosan 5 gyerekből ha egy megérte a felnőttkort, ma 1000 gyerekből néhány nem éri meg (Mo-on).
Önmagában az élet hosszát kitolni nem lenne elég. Az kéne, hogy mindenki fitt és egészséges maradjon, én nem akarok 4900 évig feküdni egy ágyon és infúzióscsövön kapni a gyógyszert és a táplálékot. E cél eléréséhez a szimpla egészséges életmód sem működik, mert úgy 40 év után elkezdenek gyűlni a problémák, egyre több minden fáj, a testi erőd csökken stb. Ez azért van, mert egyszerűen elöregednek a szövetek, és már nem tudják ellátni eredeti funkcióikat. Ha a szöveteket teljesen újra lehetne építeni, vagy 100%-ban kijavítani, akkor lenne eredmény.
Én ezzel az egésszel úgy vagyok, hogy
Egy: nem akarok olyan sokáig élni, egy idő után szerintem unalmassá válna, ettől (is) szép az élet, hogy egyszer vége szakad (mégha szeretteink halálakor nem is tűnik így).
Kettő: ilyen exponenciálisan kitolni az emberi élet hosszát túl természetellenes, ne akarjunk már Istent játszani. A környezetünkre gyakorolt hatása sem lenne épp kedvező, gondolj bele: ha minden ma élő ember nem 5000, hanem csak mondjuk 500 évig élne, mennyien lennénk?! Mert ugye a születést, szaporodást nem lehet megállítani (ha leállna és nem lenne több gyerek az elvenné az egész hosszú életed varázsát). Oda akarok kilyukadni ezzel a gondolatmenettel, hogy a Föld nem bírna elég erőforrást (kaját, energiát) előállítani ennyi embernek, de még az élettér is szűkösebb lenne, nem maradna az emberen kívüli életnek hely, max. az óceánokban.
Szóval szerintem rossz lenne, ha ennyi ideig élnénk.
A helyesírásodat pedig fejleszd egy kicsit légyszi, egyszerűen rossz olvasni a külön leírt ragokat illetve nagybetűs közneveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!