Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A Karikó Katalin tényleg...

A Karikó Katalin tényleg olyan nagy zseni, hogy egyedül jőt rá a Covid elleni vakcinára vagy csak fútatják mert nő, meg magyar, meg jó propaganda a kormánynak?

Figyelt kérdés
nem tudom elhinni, hogy Nobel díjjal akarják jutalmazni, de lehet, hogy O.V. kilobbizza neki...
2021. jún. 1. 04:33
 1/9 anonim ***** válasza:
88%
Nem értem, miért olyan hihetetlen, hogy komoly részt vett a kutatásban.
2021. jún. 1. 04:43
 2/9 anonim ***** válasza:
89%

Mindig, mindenben ez a politika.

Pedig ebben az esetben nem sok köze van a virológusnak a magyar kormányhoz, már régen külföldre ment, más ország finanszírozza a kutatását, az meg, hogy a vírus elleni küzdelemben komolyan részt vett, egészen természetesen szenzáció, nincs benne semmi meglepő. Persze, hogy azért van vele teli a sajtó, mert nő, meg mert magyar, meg mert sikeres, de nem igazán értem, miért lenne ez a kormány hasznára?

Hja persze, ha a kormánymédia harsogja a nevét, akkor az ellenzéki érzelműek rögtön gyanakodnak, biztos propaganda ez is, meg csalás és ámítás, mert ami onnan jön, abban nem lehet semmi jó, szerintem a hóesés is a kormány bűne, ha az M1 meteorológusa harangozza be.

Valami őrület ez, hogy itt van a nyakunkon a járvány, kész az oltás és végre van is, erre egy csomóan nem kérnek belőle, pusztán mert a kormány szeretné beoltatni az embereket a saját érdekükben, meg a gazdaság fellendülése céljából, erre csak azért sem, mert azt hiszik, a Fidesznek tesznek keresztbe, ha védtelenek maradnak.

Gondolom azt sem tudod megérteni, ha valaki mérsékelten érdeklődik a politika iránt, pedig van ilyen. Mondjuk én személyesen. Az önkormányzati választásra azért nem mentem el, mert a telkemen volt egy kis tennivaló és inkább azt választottam programnak, mert számomra teljesen érdektelen, ki a polgármester és abból a kis munkából valami hasznom is lett.

2021. jún. 1. 05:49
 3/9 Wadmalac ***** válasza:
81%

"lehet, hogy O.V. kilobbizza neki..."

Mert az csak úgy megy, hogy odamegy egy kormányfő és kitapossa a Nobelt...

Főleg nem is Magyarországon élő, dolgozó tudósnak...

#2: Totális egyetértés.

Sajnos itt Mo.-on mindenki állati jó politikus és képes minden xarságon politizálni.

És természetesen amikor valaki bármit mond, tesz, lényegtelen, mit, csak az számít, ki mondja, teszi és aszerint igaz vagy hazugság, jogos vagy csalás.

Katasztrófa.

2021. jún. 1. 07:38
 4/9 sadam87 ***** válasza:
100%

Senki sem állította, hogy egyedül fejlesztette ki az mRNS vakcinákat.

Arról meg, hogy mennyi támogatást kapott:

- Magyarországról azért kellett elmenni, mert kirúgták a munkahelyéről.

- Miután Amerikába ment, ott is többször kirúgták

- Legtöbbször saját magának kellett mindent csinálni, mert nem kapott laborszemélyzetet.

- Saját bevallása szerint eredetileg nem is vakcina fejlesztésre akarta használni az mRNS technológiát, a munkatársai mondták, hogy inkább ezzel foglalkozzanak.

(És őszintén szólva nem hiszem, hogy OV ismerte volna a nevét, mielőtt híres lett, persze ezt nem tudhatom biztosan.)

2021. jún. 1. 09:31
 5/9 tsirche ***** válasza:
90%
Inkább arról van szó, hogy a kormány próbálja learatni a Karikó Katalin által elért eredményekért a babért.
2021. jún. 1. 12:43
 6/9 Wadmalac ***** válasza:

#5: fene tudja, nem biztos, hogy ez a jó kifejezés. Erre konkrétan esélyük nincs, hiszen külföldön érte el, amit elért, nulla magyar segítséggel.

Én inkább azt mondanám, hogy a "minden magyar egy, határon belül és kívül" politika jegyében hangoztatják.

2021. jún. 1. 14:19
 7/9 anonim ***** válasza:

Azért gondoljuk végig, hogy ennek előtte hogyan került külföldre?

Elég nehéz volt kijutni, főleg oda.

2021. jún. 2. 15:15
 8/9 anonim ***** válasza:
60%
Az mRNS egy nagyon régi technológia, az mRNS wikipédia oldalán szó sem esik Karikó Katalinról.
2021. jún. 5. 07:22
 9/9 sadam87 ***** válasza:

Hát tényleg elég régi "technológia", lehet legalább 3,8 milliárd éves. :D (Az mRNS az összes élőlényben előforduló molekulatípus.) Melyik mRNS wikipedia oldalról beszélsz? Mert a magyar nyelvűn pont megemlítik KKarikó Katalint...

[link]

Jó, az angol nyelvn tényleg nem (mondjuk ott az Applications fejezetben egyetlen személy neve sem szerepel), de ha például az RNS vakcina oldalra mész, ott négyszer szerepel a neve (plusz három hivatkozás is van tőle).

[link]

2021. jún. 5. 09:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!