Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Csak nekem ijesztő a világ?

Csak nekem ijesztő a világ?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy ha csak bele gondolok, milyen sérülékeny az ember és a bolygó is, szörnyü.

Hirtelen becsapódhat egy 10 km-es meteor és elsöpri az összes élőlényt.

Ki mész az utcára és bármikor elüthet egy autó.

Valamelyik nagyhatalom véletlen kilő egy atomrakétát és 100 km-es körzetben elégnek az emberek.

Mi értelme egyáltalán kimenni az utcára, ha ilyen veszélyek várnak?

2021. máj. 5. 21:17
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
És félek a felnőttektől is, mert azt csinálnak, amit akarnak.
2021. máj. 5. 21:20
 2/15 anonim ***** válasza:
97%

...izé, van egy olyan dolog, úgy hívják: valószínűség.

igen, elüthet egy autó. de ez jelentős részben rajtad múlik. ha alapszinten oda szoktál figyelni, akkor 99,999 % eséllyel nem amiatt fogsz meghalni, mert elüt egy autó.

a 10 km-es meteor becsapódása nem rajtad múlik, viszont meg tudjuk becsülni, milyen gyakorisággal történik ilyesmi. a lottóötösre jóval nagyobb az esélyed.

még az atomrakétának van a legnagyobb esélye, de azért elég feszült helyzeteket is sikerült anélkül megoldani, hogy bárki is rátenyerelt volna a piros gombra.

2021. máj. 5. 21:22
 3/15 Mojjo ***** válasza:
84%
Ez az egészség/mentális egészség kategóriába való, nem a természettudományokhoz :)
2021. máj. 5. 21:22
 4/15 anonim ***** válasza:
36%

Teljesen jogosak a félelmeid. Ha kimész az utcára és egy kicsit nem figyelsz oda, máris valakinek a farkán találod magad.

Sajnos ilyen világot élünk.

2021. máj. 5. 21:44
 5/15 A kérdező kommentje:
4-es xDDD
2021. máj. 5. 21:51
 6/15 anonim ***** válasza:
56%
16 év az alsó korhatár ezen az oldalon. Ezzel a problémával fordulj bizalommal a szüleidhez!
2021. máj. 5. 21:55
 7/15 anonim ***** válasza:
72%
Ne menj akkor utcára. Nehogy elüssön egy autó, miután egy atomrakéta eltérített a pályájáról egy 10 km-es meteort.
2021. máj. 5. 21:58
 8/15 dq ***** válasza:

Az emberek ~fele elér a várható/átlagos élettartamig (most nem keresek jobb adatot).

A meteoros katasztrófa esélye nagyon kicsi. Örökifjú/Poisson eloszlása van a bekövetkezésének, és a hozzátartozó paraméter nagyon alacsony.

A háború/atomháború/biológiai háború már valósabb veszély, én erre tippelnék hogy elsöpri az emberiséget mondjuk 20 éven belül, de különösképpen nem izgat.

2021. máj. 5. 22:03
 9/15 anonim ***** válasza:
59%
Ilyeneken én is gondolkodtam. De nem lehet rettegésbe élni. Lehet holnap történik egy olyan katasztrófa hogy megsemmisül a föld de ha belegondolsz nagyon minimális esélye van el is hanyagolható szinte
2021. máj. 5. 22:43
 10/15 anonim válasza:
20%
Kérdező, már nem lesznek ilyenek, hogy atomháború, rakétát lövünk a másikra vagy hasonlók. A csata a gazdaságban van, és ha azt nézed, a gazdaságban jelenleg is háború zajlik. Senkinek sem éri meg embereket ölettetni, viszont import/export leállítását stb, az jóval keményebben érinti az adott országot.
2021. máj. 5. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!