Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért mindig csak az oltottság...

Miért mindig csak az oltottsági statisztikát sulykolják a médiában? A halálozást miért nem?

Figyelt kérdés

A halálozásban már régóta világelsők vagyunk:

[link]

A heti halottak száma/millió fő - utolsó előtti oszlop fejlécére kattintva sorba teszi. Világelsők vagyunk, már régóta (pedig sokat javult a helyzet: -20%).

Ezt miért nem mondják a médiában?

2021. ápr. 23. 13:40
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
95%
Azért, mert most fontosabb az oltás, mint a halálok száma.
2021. ápr. 23. 15:33
 12/25 anonim ***** válasza:
28%
10-es: 8-as vagyok. miért? mit tud szerinted még tenni a kormány azon túl, hogy mindenkit beoltat???? mit tud kezdeni a magas vérnyomásos, túlsúlyos betegekkel??? kórházba kerülnek, ahol mindent megtesznek értük, de ha beszarik a tüdeje, és a vérnyomása nem bírja, akkor mit kéne még tenni? sajnos ez ilyen. a vírus a gyengébbeket viszi el, és a kórházak kezében sincsen ott a bölcsek köve. tudnak segíteni pl. oxigénnel, meg lélegeztetőgéppel, de egy szinten túl már vagy sikerül meggyógyulnia a betegnek vagy nem. sem a kormány, sem az orvosok NEM ISTENEK. valami sajnos elkerülhetetlen. és nem kell mutogatni senkire. megtörténik, és ennyi. az ember maga is felelős az egészségéért. senki nem mondta, hogy szedjen fel 20-30 kiló hájat, az nyilván minden szervét le fogja gyengíteni. egy idős ember meg már sajnos érzékeny, ők be is oltatták magukat.
2021. ápr. 23. 15:39
 13/25 sadam87 ***** válasza:
100%

Leírtam, de úgy látszik nem sikerült dekódolni. Szigorú járványügyi intézkedésekkel kevésbé terjed el a vírus, így kevesebben is halnak meg benne. Elég egyszerű. Ha nem 10 ezer embert kell ápolni a kórházakban, hanem mondjuk ezret, akkor kevesebben is halnak meg. Egyrészt eleve kevesebben vannak, akik ilyen súlyos állapotba kerülnek, másrészt az egészségügy leterheltésge jóval kisebb, így az egészségügyi dolgozóknak van lehetőségük jobb ellátást nyújtani. Van ami elkerülhetelen. Az, hogy 10 ezer főlé ment a kórházban ápoltak, és 1500 fölé a lélegeztetőn levők száma, az viszont egyáltalán nem volt elkerülhetelen. Márt januárban lehetett tudni, hogy itt van a brit variáns (és azt is, hogy az sokkal ferőzőbb). Február közepén már lehetett látni, hogy durván emelkednek az esetszámok. Ehhez képest a kormány március 8-án szigorított az intézkedéseken. Innetől kezdve az eltt volna a meglepő, ha nem döntünk rekordokat a halálozásban.

A kormányzati intézkedésekre tett megjegyzésem összemosása az egészségügyi dolgozókkal nagyon durva csúsztatás. (Persze a kormányunk is szívesen él vele.) Eg szóval nem mondtam, hogy az egészségügy, a benne dolgozók tehettek volna többet. Valószínűleg már így is bőven erejük felett teljesítenek. (Amúgy az, hogy a kormáyn a járvány közepén intézte a munkaviszonyuk módosítását, mutatja, mennyire segítette a kormány az egészségügyi dolgozókat. Szerencsére nem tömegesen mondtak fel, de azért így is jelentős hatása lehetett.)

"senki nem mondta, hogy szedjen fel 20-30 kiló hájat"

Leírtam, hogy nem mondom, hogy nics egyéni felelősség. Csak azt, hogy a járványt lehetett volna jobban is kezelni. ÉS abból példul az elhízottak is profitálhattak volna. (Egyébként az elhízásnak is van genetikai háttere is, talán azt is figyelembe lehetne venni...)

"egy idős ember meg már sajnos érzékeny, ők be is oltatták magukat."

Ja, kivéve aki nem...

[link]

2021. ápr. 23. 16:03
 14/25 anonim ***** válasza:
37%

már bocs. de ennél miféle szigorúbb járványügyi intézkedést gondoltál ki?

utólag könnyű okosnak lenni, hogy itt volt már febr.közepén a brit mutáns. könnyű otthon marha okosnak lenni. legyél orbán helyében, ott nem csak a betegek, magas vérnyomásosak stb érdekeit kell nézni, hanem az egész országét. kb. melyik ujjamba harapjak. és bármit tesz, így is úgy is őt fogják szidni.

2021. ápr. 23. 16:11
 15/25 anonim ***** válasza:
54%

A halálozási adatokat bizony sulykolja az ellenzék, így mindenki úgy tudja, hogy világelsők vagyunk COVID-halálozásban. Arról viszont nem beszélnek, hogy a többlethalálozás a középmezőnyben van, és a különböző módszerekkel készült statisztikákat nem lenne szabad összehasonlítani. Pedig kellene ezt is sulykolni, akkor úgy gondolná mindenki, hogy sok az olyan COVID-halott, aki amúgy is meghalt volna.

Kérdés, hogy ez hogy hatnak a regisztrációra.

2021. ápr. 23. 16:11
 16/25 sadam87 ***** válasza:
92%

"már bocs. de ennél miféle szigorúbb járványügyi intézkedést gondoltál ki?"

Nem mondtam, hogy szigorúbb intézkedésekre gondoltam. (Amúgy lehetne, tavaly tavasszal voltak.) Azt mondatm, időben meg kellett volna hozni az intézkedéseket. Cecília már február közepén mondta, hogy itt a harmadik hullám. Viktor február 26-án azt mondta, hogy a járvány két legdurvább hete áll előttünk. (Ez mondjuk nem jött be...) Az esetszámok már február 17-e óta meredeken emelkedtek (de kisebb mértékben korábban is). Ehhez képest március 8-án hozták a szigorító intézkedéseket. Ez jóindulattal is 3 hét késés.

"utólag könnyű okosnak lenni, hogy itt volt már febr.közepén a brit mutáns."

Nem február, hanem január közepén. Amit már akkor is lehetett tudni. Mint ahogy azt is, hogy simán letarolta Angliát. (Sőt, ekkor már Protugáliában is emelkedtek az esetszámok.)

[link]

De nem baj, mi azért megoldottuk, hogy nálunk is hasonló legyen a helyzet.

"legyél orbán helyében, ott nem csak a betegek, magas vérnyomásosak stb érdekeit kell nézni, hanem az egész országét."

Nem mondtam, hogy egyszerű döntéseket kell hozni. De ő vállalta a feladatot. Szeptemberben mondta is, hogy az ő felelőssége. Szigorításokra ígyis úgyis szükség volt. Ha korábban hozzák meg őket, kevesebb a halott.

"Arról viszont nem beszélnek, hogy a többlethalálozás a középmezőnyben van, és a különböző módszerekkel készült statisztikákat nem lenne szabad összehasonlítani."

Mármint a tavalyi. Az idei tavaszit azért még várjuk ki...

2021. ápr. 23. 16:21
 17/25 anonim ***** válasza:
37%

szerintem is vállalta a feladatot, és tökösen meg is oldotta. nem csinált világpolitikai, EU nyalási kérdést abból, honnan legyen vakcina. nézzétek az oltottsági adatokat, abban elsők vagyunk szinte. a halálozási adatok miatt ne orbánt okoljuk már, egyéni felelősség is van a világon. nem lehet 9 millió embert azért parkolópályára állítani, meg bezárni egy évre, hogy 5 ezerrel kevesebb, egészségügyi kockázatoknak amúgy is kitett embert "megmentsünk". akik ha nem ebbe, akkor lehet,h ogy infarktusba, v. mittoménmibe amúgy is meghaltak volna sajnos.

az ember már csak ilyen. elhasználódik a szervezete. még annak is, aki vigyáz rá. lehet, hogy nekem is infartusom lesz holnap után. akkor majd az én családom is orbánt fogja okolni? sajnos el kell fogadni, nem vagyunk örök életűek. az öregeknek meg szerintem még így is jobb elmenni, mint évekig szenvedni ágyhoz kötve sztroke után, vagy rákban kínlódni évekig.

2021. ápr. 23. 16:29
 18/25 sadam87 ***** válasza:
88%

Viktor mondta, hogy a védekezés sikerességét a halálozásokban mérjük. Bár lehet, hogy ez azóta megváltozott.

"Tehát most a védekezésnek a sikerét a halálesetek, illetve a megmentett életek számában tudjuk mérni."

Tehát most a védekezésnek a sikerét a halálesetek, illetve a megmentett életek számában tudjuk mérni.

Persze lehet, hogy ez azóta elfelejtődött...

"és tökösen meg is oldotta."

Ha a tökösség azt jelenti, hogy nem úgy tűnik, hogy különösebben zavarta, hogy hullanak az emberek, mint a legyek...

"nem lehet 9 millió embert azért parkolópályára állítani, meg bezárni egy évre, hogy 5 ezerrel kevesebb, egészségügyi kockázatoknak amúgy is kitett embert "megmentsünk"."

1. Nem mondtam, hogy be kellett volna zárni az országot egy évre. Azt mondtam, hogy a korlátozásokat 3 héttel (ismétlem: 3 HÉTTEL!!!) korábban kellett volna meghozni a harmadik hullám előtt.

2. 26 ezren haltak meg eddig a járványban... (És csak március elseje óta több, mint 11 erzen.) És nem csak rossz egészségügyi állapotban levők. És akkor még arról a járulékáról nem is beszéltem a járvány elszállásásnak, hogy a COVID kezelésen kívül lassan szinte semmit nem tudnak csinálni az egészégügyben. (Nem egy ismerősöm szív emiatt.)

"az ember már csak ilyen. elhasználódik a szervezete."

Ja jó. Akkor minek van egyáltalán egészségügy? Úgyis meghalunk.

Felhívnám a figyelmedet, hogy a parlament azért szavazta meg a felhatalmazási törvényt, hogy a kormány hatékonyan és gyorsan tudjon intézkedéseket hozni. Ezt a kormány kérte. Akkor azért talán van némi felelősségük is. (Meg amúgy is. Eleve egy csomó adatot csak őkt tudnak.) Más országokban a kormány tudta vllalni a felleősséget. Úgy tűnik, mi sajnos nem ilyen országban élünk.

2021. ápr. 23. 16:50
 19/25 A nagy Levin ***** válasza:
97%

Lehet a kormányt( kormányokat) hibáztani,hogy késve hoztak meg bizonyos döntéseket, de ilyen helyzettel száz éve nem kellett szembenézni, senkinek nincs több éves/évtizedes tapasztalata, hogy pontosan mikor mit is kéne csinálni. Nem védek én senkit, de nem egyszerű a ne dőljön be a gazdaság/ne dőljön be az egészségügy között lavírozni.

Azon kívül hiába hoznak meg akármilyen szigorításokat, ha az emberek egy része sz@rik rá. Napi szinten látom, hogy az utcán tíz emberből öt-hat maszk nélkül sétál, a buszon, boltban tíz emberből három négy az orrára nem húzza rá a maszkot (beleértve a sofőrök, eladók egy részét is), emberek (zömmel fiatalok) maszk nélkül hatosával -nyolcasával csoportosulnak stb...

Sokan még mindig ott tartanak, hogy á, ez is csak olyan, mint az influenza. Én voltam már influenzás és covidos is, hát nagyon nem ugyanaz a kettő.

2021. ápr. 23. 18:19
 20/25 anonim ***** válasza:
16%
Az oltásban van nekik a lényeg, népbutítás, manipuláció.
2021. ápr. 23. 22:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!