Szögfüggvények. Kismillió számításhoz kellenek.
Azt nem tudom, te hol fogod használni, de én elég gyakran.
Valószínűleg a Suzuki gyártósorán a bal első kerék felrakásához nem létszükséglet. Az én munkámban (sőt, hobbijaimban) elég fontos.
Gépészmérnöki meló.
Sajnos látom, hogy a hasonló végzettségűek jó része körülöttem már elfelejtette, hogyan is kell alkalmazni aztán vakarják a fejüket, amikor ott a megoldandó probléma.
Hegesztő- és forgácsoló üzemben vagyok, ott a darabok geometriáinál, főleg a műszaki rajzokon meg nem adott, elvileg kiadódó, gyakorlatilag meg szüksége méretek pótlásánál gyakran kellenek szögfüggvényes számítások, néha komplett trigonometrikus egyenletek.
Ha a darabról van 3D modell, akkor is kell, csak akkor a számítógép számolja helyettem. :D
De általában csak pdf-et kapunk a műhelyrajzokról. Már a dxf, dwg is ritka.
Az anyagbeszállító a lángvágásokhoz is velem számoltatja mindig a rádiuszos és lineáris kontúrszakaszok találkozását vagy rádiusz-középpontot, ha nincs a rajzon.
Ott is már csak olyanok ülnek, akik ha nem kapnak dxf vágási kontúrt, amit csak behúz a vágóprogramhoz és kész, csak rajzot, lefagynak.
Holott ő is tanult mindent, ami ehhez kell.
De biztosan ő is már akkor azt kérdezte, minek.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!