Milyen pogány találmányok vannak amiket hétköznap
szoktunk használni?
Hogy érted, hogy "pogány"?!
Ha úgy érted, hogy "hitetlen", nem istenhívő,
annak mi köze bármiféle találmányokhoz?
Az emberré válás során leleményességre volt szükség önmaga fenntartásához, a túléléshez.
2020. szept. 17. 21:17
2/33 A kérdező kommentje:
Úgy, hogy pogány származású. És azért raktam ide, mert sztem akkor a hívők nem nagyon tudnálak válaszolni.
Pl. a csiga, mint eszkoz, gep. Az okorban talaltak fel, amikor meg hire-hamva sem volt a kereszteny vallasnak. Akarcsak a kerek, az emelo, vagy az eke. De lehetne meg sorolni hosszasan.
2020. szept. 17. 21:36
Mióta a kereszténység a pogányság ellentéte?
XD
2020. szept. 17. 21:41
A kereszteny vallas szerint mindenki pogany, aki nem kereszteny, en ugy tudom.
2020. szept. 17. 21:45
Elsőre a pogány szó jelentése a kérdéses. A szó jelentése az, hogy „vidéki”, a kereszténnyé vált Római Birodalomban a régi római vallás követőit nevezték így, akik jórészt vidéken maradtak meg inkább. A középkortól viszont kvázi minden hitetlenre – mai szóval ateistára –, nem-keresztény vallás követőjére is használni kezdték a szót. De van olyan elmélet, miszerint használták a pogány szót az eretnek mozgalmak követőire is. Akkor most a görögök, a zsidók, a muszlimok, a kínaiak pogányok? És az ateisták? És a Krisztus előtt élők pogányok? Mert akkor nyilván elég hosszú lenne a sor, minden Jézus előtti találmány, minden zsidó, muszlim, buddhista, taoista, sintóista, hindu, ateista feltaláló találmánya az, és ebből kismilliót használunk ma is a hétköznapokban.
2020. szept. 18. 00:46
Látom nehéz szóval találkoztatok.
Segítek
nem vallásos (személy, közösség)
általában nem vallásos (magatartás, megnyilatkozás).
Remélem ebben nem lesznek nehét szavak.
2020. szept. 18. 05:40
Kérdező! a legtöbb találmányt pogány emberek hozták létre, legalábbis a te értelmezésed szerinti pogányok.
Vagy azt képzeled, mikor valaki felfedez valamit, akkor a vallással foglalkozik? Azt hiszed, az autót, a golyóstollat, a számítógépet vallásgyakorlás közben hozták létre? Egyáltalán! Egy csomó feltalálóról nem is tudják, vane-e és miféle vallása.
A tudomány és művelése, valamint a vallás és művelése két eltérő dolog. Az magányügy, hogy a tudományművelője hogyan egyezteti össze e kettőt magában. De az bizonyos, hogy adott pillanatban vagy egyiket vagy másikat csinálja, egyszerre mindkettő nem megy.
2020. szept. 18. 11:44
Nekem volt egy ismerősöm, aki diplomás felnőtt nő létére nem tudta, hogy a reformátusok is keresztények, mert talán gyerekkorában a hittan órán valamit félreértett. Ugyanígy szegény kérdező is lehet ilyen valláskárosult.
2020. szept. 18. 18:47
10/33 A kérdező kommentje:
te hitetlen. talizunk a pokolban.
Kapcsolódó kérdések: