Van olyan ember aki ténylegesen tud hosszútávon unatkozni és nem csak lusta?
Már ha abból indulunk ki, hogyha valaki profi szinten akar mondjuk edzeni, a mellett szinte nem unatkozna, de a lustaság megöli az elkezdését.
Vagy éppen biztos van egy rakás könyv ami érdekelné, csak lusta olvasni.
Vagy éppen csak a ház körüli teendőket elvégzi, jaj csak hát most.
Van tudományos bizonyíték arra, hogy a hosszútávú unalom a lustaságból és az el nem kezdésből ered?
#9: Köszönettel vettem a kiegészítést, szerintem is ilyesmiről van szó.
Szerintem itt is a komfortzóna a kulcsszó.
Amin belül kényelmesen, biztonságban érezzük magunkat.
Megszokásból a semmittevés is lehet komfortzóna. Még akkor is, ha az illető szenved az unalomtól, kevésbé szenved, mint amennyi ellenérzés van benne a komfortzóna elhagyásával szemben.
Innen erős külső hatás vagy erős extra érdeklődés tud csak kimozdítani.
Depressziónál azért írtam hogy csírája, mert még nagyobb dolgokra "kibillen".
Nárcisztikusoknál meg ugye "kell a középpont", sokszor nem akarják hogy az "elnyomott kisgyerek" előtörjön, sokszor a figyelem=szeretet az ilyen típusoknál, otthon egyedül akár érdektelen önpusztításba is kezdhetnek.
"Depressziónál azért írtam hogy csírája, mert még nagyobb dolgokra "kibillen"."
Ahogy egyre szűkül a komfortzónájuk, végén már lélegezni sincs kedvük. Valami ilyesmi.
A nárcizmus esetéhez továbbra sem tudok hozzászólni, nem vagyok pszichológus és a kórisméit sem nagyon vágom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!