Mikortól jelentkezik a hullaszag?
Csak azért kérdem, mert olvastam egy cikket, hogy 9 évig feküdt holtan egy férfi az osloi lakásában, és senki nem vette észre.
Na most nem értem, hogy hogyhogy nem érezték a szomszédok? Egy hét alatt eléggé szaglik már a hulla szerintem.
Nagyapám mesélte még kis koromban, hogy Balatonnál a 2. vh-ban nézegették a kilótt szovjet harckocsikat, amiket az éjjel lőttek ki, másnapra már iszonyat bűz áradt a bent lévő hullák miatt. Meg érezték az erdőben is a dunántúlon pár nappal csaták után, hogy nagyon bűzlenek a hullák. Ezt mind tizenéves gyerekként.
Olvastam olyat,hogy egy bizonyos idő után,talán a mumifikáláshoz van köze, eltűnik a szag.
De tudok gyakorlatias példát mondani.
Ápolónőnőként az elhunytnak van egy bizonyos szaga,amihez nem tudok mihez hasonlítani,magadon is érzed,a ruhádon,stb. Nem ez az öklendezni kell tőle szag,de nem kellemes. Pár napig lehet úgy érezni még egy szobában (főleg ha tudod mit érzel).
Viszont nyáron meghalt a szomszéd bácsi. Rosszul volt szegény,felcsavarta a fűtést,nyakig betakarózott és meghalt szegény. Kb 4-5 nap alatt a szag miatt rúgták rá az ajtót. Viszont hetekig elviselhetetlen szag volt a folyosón. Nagyon erős, gyomorforgató volt. De ott nyár volt,plusz ment a fűtés, takaró,stb.
Ha valaki például a hidegben hal meg, szerintem ott nincsen szag.
Ezt az esetet amit írsz,én is olvastam,szerintem ott egy jó ideig volt egy rettenetes bűz, aztán lezajlott a bomlás és mumifikálódott a test és onnantól nem volt szag. De ez csak egy ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!