Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mikortól jelentkezik a hullaszag?

Mikortól jelentkezik a hullaszag?

Figyelt kérdés

Csak azért kérdem, mert olvastam egy cikket, hogy 9 évig feküdt holtan egy férfi az osloi lakásában, és senki nem vette észre.

Na most nem értem, hogy hogyhogy nem érezték a szomszédok? Egy hét alatt eléggé szaglik már a hulla szerintem.

Nagyapám mesélte még kis koromban, hogy Balatonnál a 2. vh-ban nézegették a kilótt szovjet harckocsikat, amiket az éjjel lőttek ki, másnapra már iszonyat bűz áradt a bent lévő hullák miatt. Meg érezték az erdőben is a dunántúlon pár nappal csaták után, hogy nagyon bűzlenek a hullák. Ezt mind tizenéves gyerekként.

2021. ápr. 9. 12:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%

Attól mert a lakása oslóban volt ő még nem..

De komolyra fordítva a klíma, páratartalom, hőmérséklet, rovarok stb.. sokat számítanak gondolom.

2021. ápr. 9. 12:43
 2/11 anonim ***** válasza:
5%
Amikor ledaráltam a tesómat, azonnal jött a bűz a darálóbból. El kellett adnom, ezért a CBA-nak. Jelenleg a tesóm maradványai a padláson vannak.
2021. ápr. 9. 13:29
 3/11 Wadmalac ***** válasza:
92%

Ott nem lehetett érezni, mert nem csak a hulla, ott minden oslóban van.

Komolyra véve:

Lakás szellőzés, hőmérséklet, páratartalom kérdése, mennyire bomlik, mennyire mumifikálódik.

Szag mindenképpen lesz, csak nem mindegy, mennyire és az is hova jut ki.

Jól záró bejárati ajtó esetén mondjuk a lépcsőházba esetleg nem.

2021. ápr. 9. 13:36
 4/11 A kérdező kommentje:

1-2, bazdmeeeeeg :D :D szakadok.

amúgy jogos, mert egy erősebb bableves után sem érzik a lépcsőházban az utánégetőm szagát :D pedig az tüdőmaró

2021. ápr. 9. 13:45
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy emlékszem, Magyarországon is volt már ilyen eset.

Sok test mumifikálódik, annak nincs olyan erős szaga. Ha meg nem és az van, jó nyílászárók mellett nem feltétlen jut ki. Vagy olyan minimálisan, hogy azt hiszik, csak megrohadt valakinél valami hús a kukában.

2021. ápr. 9. 13:50
 6/11 Wadmalac ***** válasza:
100%

#3 első sorában a poén nem jött le?

"nem csak a hulla, ott minden oslóban van"

oszlóban.

2021. ápr. 9. 14:44
 7/11 anonim ***** válasza:
Szerintem csak szimplán jó volt szigetelve a lakása,az ajataja,ablakai is jól zártak.
2021. ápr. 9. 15:51
 8/11 anonim ***** válasza:
Csak egy darabig büdös, ahogyan írta már valaki, a páratartalom fontos, egy idő múlva kiszárad a test, a szárított húsnak is alig van valami illata. Szerintem azért is fontos, hogy jól legyen szigetelve a ház, mert a döglegyek, muslicák, egyéb rovarok már néhány molekulát megéreznek a levegőben és a szagnyomra azonnal odatódulnak, beköpik petével és a lárvák felzabálják a holttestet. de ha azok nem tették ezt, akkor vagy nem ment ki a szag, vagy nem tudtak bejutni a zárt térbe.
2021. ápr. 9. 17:35
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
A szag jelentkezése erősen függ a test épségétől is. Amit Kérdező nagyapja mesélt, ott súlyosan roncsolt hullák voltak, ilyenkor eleve frissen is van egy vérszag, egy-két meleg nap után pedig már baktériumok bontják a nyílt húsfelszínt, annak jól ismert rothadó szagát okozva. Ép holttesten a bőrt a baktériumok lassan támadják csak meg, ennyi idő alatt mosdatlan szagú lesz, majd ez áttevődik pisiszagba, és csak jóval később, egy-két hetes állapotban lesz igazi bomlott fehérje szaga. Ha rovarok és más dögevők nem férnek a holttesthez, viszonylag mérsékelt szagképződéssel juthat el a kiszáradás állapotába, amikortól már szinte leállnak a bomlási folyamatok, vele a bomlási gázok fejlődése is. Ha addig a jól záró ablakok stb. miatt nem fognak gyanút a szomszédok, max azt hiszik, amit fent is írtak, hogy vhol büdös a kuka, ez esetben pedig évekkel visszamenőleg már senki nem is fogja számontartani emlékezetében, hogy vhol-vmikor romlott szagot érzett egy időben.
2021. ápr. 10. 12:17
 10/11 anonim válasza:
Kinda sus
2021. ápr. 28. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!