Van itt olyan,aki nagyon érti a történelem ezen részét?

elolvastam többször is, de nem értem a kérdést
"Honnan lehet tudni,hogy egy ékszert,vagy bármi mást valóban használtak-e,viseltek-e,vagy csak képeket dob ki a google az adott szavakra?"
mi ennek a mondatnak az értelme?

Fogalmi problémák vannak. Továbbá jelentős ismerethiány, ugyanakkor az a tapasztalat, hogy az interneten számos állítás hamis.
Történelemnek tekinti, egyes korok öltözködési, használati szokásait, pedig azok inkább a kultúra részei.
Az idézett mondat azt jelenti, hogy rákeresett egy sor ilyesmire, talált is, a magyarázatot vélhetően nem igazán értette, ezért (vagy csak úgy) nem meri elhinni az igazságtartalmát. A fő problémája, hogy vizsgálódási eredményét mennyire hiheti el. Én ezt hámoztam ki belőle.
Nem írom le, mert számos esetben kiderült, fölösleges. A neten való tájékozódás bizonytalanságát kizárólag a tárgyi tudás oldhatja fel. Az ember elolvas valamit és kétségei támadnak. Módszeresen tovább olvas, amit ismer már,azok támpontok, és az egyezések és ellentmondások rendeződnek, ha kellően sok adatot begyűjtöttünk. Ezek később már viszonyítási alapok.
Itt a fő probléma a (megalapozott) bizalomhiány. Például e portálon, ha a tudomány (vagy a többi rovat) válaszainak relevanciája (igazságtartalma) és a rájukadott hasznossági?? pontok összhangban vannak, akkor van támpont. Ha nem, akkor zavar van. Mégpedig növekvő.
miért?nagyjából a méretekből tudja,hogy mekkora a súlya,és akkor rárakja a mérlegre,és ha nagyot tévedett bizsu?
és ha nem válik be ez,akkor mit csinál?

aki ezzel fogalkozik 5-10-20 éve az megmondja úgy, hogy a kezébe veszi
csak a kedvedért rakja rá a mérlegkre
az arany tömege az acélhoz képest 8:17
jelentősen nehezebb
Szóval van ilyen táblázat?Tehát fog egy ugyanakkora méretű acélgyűrűt,és összeméri?Mekkora a megengedett különbség pl mert ugye nem mindegyik ugyanolyan formájú,stb.
De az acélnak nem egy fajtája van,és nem egyféle ötvözete...

hát van benne pár % króm is ami még könnyebb is mint a vas
neked nem tűnne fel ha egy gyűrűnek két gyűrű súlya volna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!