Ha egy étel csípős, az mindig a kapszaicin, vagy más hasonló ízanyagok is vannak ételekben?
Figyelt kérdés
2021. ápr. 2. 08:56
1/3 Mojjo válasza:
Ha egy étel csípős, akkor igen, vannak benne a csípősségért felelős anyagok. Ez bőven nem mindig kapszaicin, pl tormánál (ide ertve a wasabit is) az allil-izotiocianát. Az, hogy ez mennyire "hasonló" a kapszaicinhez, értelmezés kérdése. Abban, hogy csípősnek érzed tőle az ételt, igen. (Bár teljesen másféle csípősségérzetet ad.)
2/3 anonim válasza:
Vagy pl. hagymánál az allilszulfid, borsnál a piperin, ami nagyrészt a csípősséget adja.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2021. ápr. 2. 09:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!