Igen ahogy írtad jelenleg nincs nagyon bizonyíték bármire, elméletek vannak ezek közül a legnépszerűbb a húrelmélet.
2021. márc. 30. 23:51
3/8 A kérdező kommentje:
vagy épp a rezgés meg energia ami még népszerű, bár ezt kicsit elspiritualizálják, bár legalább tudják hogy az atom bontható, még anno ebből volt vitám kémiatanárral hogy atom helyett kvarkot írtam, mint legiseb ismert részecske :D
2021. márc. 31. 00:06
4/8 Z003 válasza:
Hát igen a tanárok szeretnek belekötni az ilyenekbe. De remélem még a mi életünkben lesz valami haladás a témában, bár azt kitudja.
2021. márc. 31. 00:09
5/8 A kérdező kommentje:
Legérdekesebb az volt számomra hogy iskolásként még a kémia fizika érthetetlen volt számomra, aztán elkezdtem ezos szarokkal foglalkozni, de ki már ha nem én, nekem értenem kell hogy mire alapoznak, szóval belementem ilyen kvantum szintekbe, meg érintettem itt a ajurvédát is itt a "hármasság terén" szóval én eskü igyekszek, bár utóbbi tanulmányaimban ezek után a sima kémiát ténylegesen meg tudtam érteni nem csak ott számolgattam hogy ez mi az mi, szóval én nem csak tudni akarom, hanem érteni is, csak hát nem könnyű téma ez, bár a pszichológia a fő irányvonalam ez inkább csak "hobbi".
2021. márc. 31. 00:11
6/8 A kérdező kommentje:
Próbálok nyitott maradni mindenre, bár "Kati néni" még nem győzött meg, hogy a voodoo babái működnek.
2021. márc. 31. 00:14
7/8 Mojjo válasza:
Hipotetikus, nem bizonyított alkotórészei a kvarkoknak az ún. preonok:
A kvark, így önmagában semmiképp nem jó válasz arra a kérdésre, hogy melyik a legkisebb ismert részecske. Az atom sem az, természetesen. Egyáltalán az, hogy "legkisebb", nem igazán értelmezhető. Ha legkisebb tömegű, akkor a fotonok és a gluonok, nulla nyugalmi tömeggel. Ha "legelemibb", akkor pedig a leptonok és kvarkok 3 generációja, valamint az ismert bozonok:
Egyébként, ha az energia szóról lehántoljuk az ezós/spiris jelentést és fizikai jelentésében értelmezzük, akkor nem rossz megközelítés.
Maga Werner Heisenberg (aki a valaha élt egyik legnagyobb fizikus, a kvantummechanika egyik atyja) 1964-ben az ELTE-n díszdoktorrá avatása alkalmából tartott előadásán így fogalmazott:
"Minden részecske végső soron ugyanazon szubsztanciából áll. De szubsztancia helyett energiát és tömeget is mondhatnék. Az elemi részek tehát csak különböző formák, amelyekben ez a szubsztancia létezőképes, amelyben megvalósul."
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!