Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Lehet hogy direkt nincs...

Lehet hogy direkt nincs velünk kapcsolatfelvétel?

Figyelt kérdés
nem tudom hogy ezotériába vagy tudományba kéne írni mert kicsit sci-fis, lehet kérdezték is már sokan, elképzelhető hogy fejlettebb idegen fajok azért nem veszik fel velünk direkt a kapcsolatot mert látják hogy él az ember, hogy pusztítja egymást és a környezetét, és mi vagyunk az "elrettentő példa" sokaknak, akikkel szóba sem érdemes állni?
2021. márc. 30. 19:34
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
57%

Ez nem valószínű.

Egy fejlett civilizáció ezen tudna javítani, másfelől erkölcsi kötelességének is érezné.

2021. márc. 30. 19:42
 2/27 A kérdező kommentje:
nem értek hozzá, de egy olyan gondolat ugrott be hogy ezzel akár káoszt is válthatna ki lenn, (hogy mész szembe buta tömeggel?) szóval még akár rosszabb helyzetet is teremthetne
2021. márc. 30. 19:45
 3/27 anonim ***** válasza:
87%

Miből gondolod hogy az alienek nem viselkednek ugyanígy. Miért kell mindig az alieneket ártatlan kislányokként beállítani?

Aztán valamelyik nap majd arra ébredsz hogy egy űrhajón 30 centis szondát dug fel a seggedbe valamelyik zöldfejű.

2021. márc. 30. 19:48
 4/27 anonim ***** válasza:
74%

Fejlett civilizációról beszélünk.

Ez olyan probléma, mint az állatszelídítés: egy jó szelídítő ismeri az állatát, a gondolkodását, a reakcióit, és a legjobbat hozza ki belőle, veszélytelenül.

2021. márc. 30. 19:49
 5/27 A kérdező kommentje:
persze, nagyon sok elképzelés van. én sem zártam ki hogy egyik napról a másikra valami tömegfegyverrel nem irtanának ki minket egy véletlen felfedezés alkalmával. viszont fura hogy általában az emberek többsége azt képzeli egy fejlettebb civilizációról hogy empatikusabbak is
2021. márc. 30. 19:52
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
Ahhoz, hogy annyira fejlettek legyenek valószínű, hogy ki kellett aknázni a bolygójuk adta erőforrásokat, ami a környezet és más fajok pusztításával jár. Nem hiszem, hogy olyan messziről látható lenne, hogy az ember pusztítja a bolygót, ahhoz olyan közel kéne lenniük, hogy már mi is látnánk őket valahogy.
2021. márc. 30. 20:01
 7/27 anonim ***** válasza:
51%

Ez nem fura, hanem természetes.

Eleve az ember is sokkal szelídebb, mint a legközelebbi rokonai.

Másrészt van egy nagyon egyszerű dolog: egy csillagközi civilizáció akkora energiák felett rendelkezik, amivel bolygókat, vagy akár csillagokat lehet átrendezni.

Ha a sok lényből csak 𝐄𝐆𝐘𝐄𝐓𝐋𝐄𝐍 igazán rossz szándékú lenne, annak a civilizációnak ott van vége.

És akkor már nem jut el hozzánk.

2021. márc. 30. 20:03
 8/27 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem egyszerűen azért nem vette fel még velünk senki sem a kapcsolatot, mert eddig minden faj kihalt azelőtt, hogy elérte volna ezt a fejlettségi szintet (hogy képesek legyenek olyan gyorsan utazni).
2021. márc. 30. 20:05
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

Mivel nincs semmiféle információnk semmiféle létező idegenekről, így azt gondolhatnak rólunk, amit akarnak :)

Nézzél Star Trek filmeket, abban a világban az egyik legfontosabb szabály a felfedezők számára a be nem avatkozás .

2021. márc. 30. 20:07
 10/27 A kérdező kommentje:
9. inkább csak gonosz idegeneseket láttam beavatkozásról, bár lehet az túl emberközpontú megközelítés alapból :)
2021. márc. 30. 20:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!