Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mire alapozza a NASA, hogy...

Mire alapozza a NASA, hogy 2025-ig sikerülni fog idegen létformákkal a kapcsolatfelvétel?

Figyelt kérdés
Több helyen is láttam/hallottam már ezt. Én örülnék neki, de nem tartom valószínűnek. A távolságok irdatlanok, a technika meg nem fog annyit fejlődni addigra.

2017. aug. 26. 22:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondott ilyet a NASA.
2017. aug. 26. 22:20
 2/6 anonim ***** válasza:
57%
én már most úgy érzem, ha mai tizenéveseket hallok beszélgetni, hogy idegen létformák közt vagyok, józan logika, hogy 25-re az akkori generáció már a NASA-soknak is annak számít majd :D
2017. aug. 26. 22:30
 3/6 Vree ***** válasza:
93%

Igen, csak ők nem arra gondoltak, hogy jönnek majd a Ferengiek a csészealjakkal. XD Hanem arra, hogy leszáll egy szonda a Naprendszer valamelyik bolygójára, megkapirgálja a felszínt, aztán hosszas analízis után kijelenti, hogy olyan vegyületeket talált, ami bizonyítja, hogy azon a bolygón százmilliárd éve mikroszkopikus élet volt, mert azt a kombinációt csak aktív fehérje alapú folyamat hozhatta létre. Az már valóban a jolly joker lenne, ha ma is élő, eleven mikrobát sikerülne fogni, de szerintem ekkora eredményre nem mindenki számít.

Hogy kire alpozzák: 2025 előtt szonda lesz küldve a Marsra, az Európára (a Jupiter egyik holdja, és régóta álmodoznak róla, hogy a jégpáncélja alatt meleg vizű óceánok lehetnek, ahol az élet minden feltétele adott lehetne); illetve fellövik a James Webb teleszkópot tranzit spektroszkópiás technológiával, kb. a fény részletesebb elemzésével tud következtetni a bolygók összetételére és a rajtuk folyó kémiai folyamatokra.

2017. aug. 26. 22:44
 4/6 Vree ***** válasza:
100%

Ui. #1re igazából fél/no kezet kellett volna adjak, mert volt olyan NÁSA szóvivő, aki ilyen jóslatot tett, kérd. tehát nem egészen ujjából szopta az állítást, ahogy sugallhattad.

Egész pontosan Ellen Stofan korábbi NASA tudományos vezető állítását kapta fel a sajtó.

2017. aug. 26. 22:49
 5/6 anonim ***** válasza:
46%
Nem tudom nyilatkozott-e ilyet a NASA, de a háttérben mindig a pénz áll. Ha megfigyeled minden évben amikor a költségvetésről döntenek (mennyit szán a kormány a NASA kutatásaira), az azt megelőző hónapokban elkezdenek ömleni a szenzációs hírek (élhető bolygót találtak című hírek elég népszerűek szoktak lenni ezidőtájt), aztán miután megkapták a pénzt, feledésbe merül minden.
2017. aug. 27. 17:35
 6/6 anonim ***** válasza:
A NASA emberei szétküldtek az univerzumban lévő exobolygókra egy-egy okostelefont hogy a földönkívüliek regisztráljanak a face-n és osszanak meg fotókat az instagrammon.
2018. júl. 15. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!