Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Egy lámpa világít így?

Egy lámpa világít így?

Figyelt kérdés
A szomszédom egy kutató. Van egy föld alatti helyisége. A házainktól nem messze (úgy 300 méterre) van egy kilátó egy meredek dombon, ahonnan rá lehet látni a házakra, és a föld alatti helyiségének az acélajtajára. Azt már megfigyeltem többször is, hogy mikor fel vagy le megy, akkor kék fény szóródik ki az ajtón. De nem sima kék fény, mert az ugye csak akkor látszódna, ha elér valamilyen tárgyat és arról visszaverődik a szemünkbe, ez viszont jól látszik a levegőben is, visszaverődés nélkül. Ez milyen fény lehet? Mi bocsájtja ki? Kérdeztem a szomszédomat, ő gyorsan elintézte annyival hogy "egy nagy teljesítményű kék lámpa van lent" és mást nem mondott róla. De hogyan tudja egy lámpa a levegőt megvilágítani? Biztos, hogy jól láttam, és köd sem volt.

2021. márc. 19. 09:36
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
31%
Ez eléggé kamuszagúra sikerült.
2021. márc. 19. 09:53
 2/21 Z003 ***** válasza:
100%

A levegő folyton tele van apró részecskékkel, por, pára stb. Nem kell egy füstgépet használni hogy elérjük azt a hatást amit leírtál.

Úgyhogy vagy egy lámpa, vagy egy kritikus tömeget meghaladó erősen radioaktív tárgy ami olyan erős gamma sugárzást ad le hogy ionizálja a levegőt ami ettől világítani kezd.

2021. márc. 19. 09:53
 3/21 anonim ***** válasza:
A 300 méter levegő közöttetek bőven elég, hogy szórja a fényt.
2021. márc. 19. 10:24
 4/21 Wadmalac ***** válasza:
100%

"vagy egy kritikus tömeget meghaladó erősen radioaktív tárgy ami olyan erős gamma sugárzást ad le hogy ionizálja a levegőt ami ettől világítani kezd."

De ebben az esetben a szomszédod egy marslakó, aki nem hogy nem hal bele a sugárzásba, de kifejezetten abból él. Godzilla. Vagy egyéb kaiju.

2021. márc. 19. 10:29
 5/21 Wadmalac ***** válasza:
100%

"ő gyorsan elintézte annyival hogy "egy nagy teljesítményű kék lámpa van lent" és mást nem mondott róla."

Morfondíroztam, milyen illegális tevékenységhez kéne pont kék fény.

Egy sem ugrik be.

2021. márc. 19. 10:30
 6/21 anonim ***** válasza:
Szerintem a kutató füvet termeszt.
2021. márc. 19. 11:01
 7/21 Wadmalac ***** válasza:

"Szerintem a kutató füvet termeszt."

Azt infralámpa alatt szokták, nem? Az piros.

2021. márc. 19. 11:07
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

7

Nem, LED. Ne kérdezd, honnan tudom.

2021. márc. 19. 11:08
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy a kék és piros keveréke, de inkább kék.
2021. márc. 19. 11:09
 10/21 Wadmalac ***** válasza:
100%
Az ember mindig tanul valami hasznosat.... :D
2021. márc. 19. 11:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!